În luna octombrie, diminuarea faţă de septembrie a fost cauzată de scăderile înregistrate de industria bunurilor de capital (-8,9%) şi de industria bunurilor intermediare (-6,6%), se arată în comunicatul remis de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În aceeaşi perioadă au fost înregistrate creşteri în industria bunurilor de uz curent (+4,3) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,3%).

Electronicele şi electrocasnicele, la mare căutare

Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a înregistrat în octombrie 2010 faţă de aceeaşi lună a anului trecut o majorare de 9,7%, conform datelor INS. În situaţia în care se compară datele pe primele zece luni din 2010 cu aceeaşi perioadă a anului precedent se constată o creştere de peste 17%.

În categoria bunurilor de folosinţă îndelungată cea mai importantă activitate o reprezintă fabricarea electronicelor şi electrocasnicelor.

Creşteri importante au fost consemnate şi de celelalte industrii în primele zece luni după cum urmează: industria bunurilor intermediare (+31,9%) şi industria bunurilor de capital (+26,3%). Industria bunurilor de uz curent a avut o majorare de numai 1,6%.

Şi în cazul producţiei industriale se aşteaptă o majorare faţă de trimestrul anterior cu 4,1%.