Accidentul a avut loc lângă Yuma, azi-noapte, în timpul unui exerciţiu, au anunţat puşcaşii marini, care au declanşat o anchetă în acest caz.

Militarii care pilotau aparate de tipul AH-1W Cobra şi UH-1Y Huey făceau parte dintr-un unitate din Miramar, în California de Sud. S-au ciocnit într-o porţiune mai îndepărtată a Complexului de Antrenament Yuma.
Identitatea soldaţilor nu va fi făcută publică până când nu sunt anunţate familiile, au precizat oficialii.  
Un purtător de cuvânt al puşcaşilor marini a declarat pentru CNN că echipele elicopterelor se antrenau în acea zonă pentru că are condiţii similare cu cele din Afganistan. Investigaţiile în astfel de împrejurări durează luni de zile, a precizat ea.
Baza militară aeriană de la Yuma are 4.000 de soldaţi activi. Este locul în care se desfăşoară 80% dintre exerciţiile de aviaţie aer-sol şi are peste 8 kilometri pătraţi în sud-estul regiunii. Baza aeriană găzduieşte 70 de unităţi de aviaţie şi este locul de antrenament pentru circa 600 de avioane şi 14.000 de oameni, în decursul unui an, din forţele SUA şi ale NATO, precizează sursa citată.
Accidente în timpul pregătirii
Mai multe accidente au avut loc, anul trecut, în care au fost implicaţi puşcaşi marini care se antrenau în California de Sud.
În septembrie 2011, un elicopter s-a prăbuşit în timpul unui antrenament la Camp Pendleton, doi militari murind atunci, accidentul soldându-se şi cu un incendiu de pădure în zonă.
În august, doi puşcaşi marini au sărit cu paraşuta dintr-un avion de luptă  F/A-18 Hornet, deasupra Oceanului Pacific. Cei doi au petrecut patru ore în întuneric, în apele reci ale oceanului, înainte de a fi salvaţi. Ambii au fost răniţi, dar au supravieţuit.
În iulie, un militar decorat din New York a fost ucis în timpul unui exerciţiu când elicopterul UH-1Y s-a prăbuşit într-o porţiune marginală a taberei de antrenament Camp Pendleton, la nord de San Diego.