Revista presei.
Libertatea
Cum de au câştigat premiul cel mare de la Loto doi gălăţeni, la aceeaşi agenţie, la un interval de şapte luni? De ce oamenii care poartă uniformă iau mereu premii la Loto 6 din 49? Care e explicaţia faptului că superpotul de la Loto, care a fost vânat de jucători aproape şase luni, a fost câştigat, chiar în ziua alegerilor europarlamentare? Răspunsul este unul, la toate întrebările: “O simplă coincidenţă!”.
Duminica trecută, premiul cel mare de la Loto 6/49 s-a câştigat la agenţia 10 din Galaţi, aceeaşi care anunţa în noiembrie 2008 un alt câştigător la categoria I. Să aibă tanti Voica sau tanti Veta aşa mână norocoasă? Sau e tot o simplă coincidenţă?
Adevărul
Cine îmbracă vedetele şi liderii lumii În cel de-al şaptelea număr al Forbes România aflaţi care sunt secretele unor afaceri care au printre clienţi lideri de state ca Dmitri Medvedev şi vedete ca Al Pacino.
În noaptea Oscarurilor din 2007, Forest Whitaker şi-a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un frac negru Cesare Attolini, care-i venea ca o a doua piele şi care trecuse prin mâinile mai multor croitori dintr-un atelier aflat undeva într-o suburbie a toridului Napoli. Numit după cel care a şi fondat compania în 1989, „Cesare Attolini“ este unul dintre cele mai exclusiviste ateliere de croitorie din lume. Gândul
Camping - alternativă pentru camera de hotel prea scumpă
Scoate cortul de la naftalină, şterge praful de pe grătar, caută hainele de munte sau de plajă şi dă o fugă prin ţară, cazându-te în campinguri. Pentru cine nu e pretenţios şi vrea să experimenteze „întoarcerea la natură”, această variantă este o alternativă la cazare pe timp de criză. De regulă, pentru o zi de campare trebuie să scoţi din buzunar între 10 şi 20 lei.
Deşi numărul de campinguri acreditate la nivel naţional este destul de mic, numai 43, conform Ministerului Turismului, anul trecut numărul de înnoptări în acest tip de cazare au fost de 282.862, în primele patru luni ale acestui an fiind înregistrate circa 2.259 de înnoptări, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) furnizate la cererea Gândul.
Jurnalul Naţional
Alegerile pun în pericol acordul cu FMI
Acordul cu Fondul Monetar Internaţional pune la slăbit sistemul bugetar şi companiile de stat, potrivit memorandumului prezentat pe site-ul instituţiei financiare internaţionale.
"Fondul total de salarii scade cu un sfert în următorii doi ani, bonusurile nemonetare trebuie să dispară, ceea ce pentru Ministerul Turismului este o dramă", a declarat pentru Jurnalul Naţional Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului pentru Economie Aplicată. Bonusurile nemonetare sunt tichetele cu valoare care se acordă angajaţilor şi au o mare varietate: tichete cadou, de masă, tichete de vacanţă etc. Ziua
Strategie falimentară marca Hrebenciuc Strategia pentru euroalegeri a PSD, recomandata de Viorel Hrebenciuc, s-a axat, pe de o parte, pe non-combat fata de mezina presedintelui si, pe de alta parte, pe torpilarea Monicai Macovei. Rezultatul: in multe judete, scorul electoral al tandemului PDL-EBa a fost mai mare decat cel al social-democratilor.
Dupa ce au trasat directive activului de partid sa nu o atace pe Elena Basescu, jumatate dintre conducatorii echipei de campanie s-au trezit ca au obtinut scoruri neconvingatoare. Printre dezamagiri se numara Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Adrian Nastase, adica tocmai membrii Grupului strategic al partidului. Analiza finala a rezultatelor euroalegerilor urmeaza sa fie facuta saptamana viitoare in cadrul unui Comitet Executiv. Cotidianul
Sorin Oprescu, un an de neîmpliniri măreţe Cotidianul a inventariat realizările şi eşecurile primarului general al Bucureştiului, aşa cum arată ele după un an de mandat, care se împlineşte pe 16 iunie. Bilanţul lui Oprescu va fi şi tema ediţiei de duminică a emisiunii „Stradă, şcoală şi spital“ de la Realitatea TV
La un an de la câştigarea mandatului de primar general al Bucureştiului, Sorin Oprescu se poate lăuda că a finalizat reabilitarea a opt şcoli, iar lucrările la alte 26 sunt în derulare. A înfiinţat o brigadă de spioni urbani, constând în foste cadre militare pensionate, care să fie „ochii şi urechile“ lui în oraş. A reînfiinţat pieţele volante. A umplut Capitala cu semne de circulaţie plasate în locuri inutile. Astfel, pe mai multe artere, cum ar fi strada Izvor, care trece prin faţa Ministerului Apărării şi pe lângă Palatul Parlamentului, şoferii sunt atenţionaţi să nu oprească din 30 în 40 de metri, şi chiar mai puţin, deşi indicatoarele sunt foarte vizibile şi nu ascunse de frunziş. România Liberă
Preoţi şi afacerişti, şefi la Mediu
Posturile de sefi la structurile din teritoriu care au atributii legate de mediu (comisariatele judetene ale Garzii de Mediu si agentiile regionale si judetene de mediu) au fost printre ultimele impartite la targuiala dintre partidele care compun coalitia de guvernamant. In fotoliile de comisari-sefi sau de directori au ajuns tot felul de personaje pitoresti care, cel mai adesea, nu au vreo legatura cu politicile de mediu.
Ingineri constructori, preoti, politicieni specializati in puciuri in interiorul organizatiilor locale ale unor partide, indivizi acuzati de rapire sau oameni de afaceri cercetati deoarece au poluat masiv mediul sunt doar cateva dintre caracterizarile care pot fi facute celor care au fost numiti in functie sau care sunt pe cale sa devina sefi la deconcentratele cu atributii in zona politicilor de mediu, impinsi in aceste functii de partidele de guvernamant.