Evenimentul Zilei > Politica > Cum a salvat-o PSD pe Codruța Kovesi, omul lui Traian Băsescu, de prima acuzație de plagiat
Cum a salvat-o PSD pe Codruța Kovesi, omul lui Traian Băsescu, de prima acuzație de plagiat

Cum a salvat-o PSD pe Codruța Kovesi, omul lui Traian Băsescu, de prima acuzație de plagiat

Deși vineri, 29 iunie 2012, se publică în Monitorul Oficial Ordinul prin care CNATDCU i se ia dreptul de a judeca plagiate, dimineața, membrii CNATDCU se întrunesc pentru a dezbate sesizările de plagiat în cazul Victor Ponta și în cazul Codruța Kovesi.

E mai mult decît interesant că în cazul Codruței Kovesi, decizia e următoarea:

„S-a solicitat Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului prin adresa nr. 5671/21.06.2012 și Universității de Vest din Timișoara prin adresa nr. 5800/26.06.2012 o copie conformă cu originalul a tezei de doctorat a doamnei Laura Codruța Kovesi, însă documentele nu au fost primite. Ca urmare, dosarul nu a putut fi analizat.“

Știri pe surse din 29 septembrie 2016 a scris următoarele:

„Otilia Hedeșan (directorul Școlii Doctorale din Universitatea de Vest – n.n) a mai declarat că verificarea tezei lui Kovesi se realizează urmînd aceiași pași ca în 2012, cînd s-a efectuat o verificare, iar Consiliul Național de Etică a emis un verdict de neplagiat. «În anul 2012 CNATDCU ne-a solicitat teza doamnei Kovesi. Am trimis-o conform cu originalul, urmînd ca ea să fie analizată și în cadrul Consiliului Național de Etică. Dacă vă amintiți la finalul lunii iunie 2012, CNADTCU a fost desființat. Teza a fost trimisă către Consiliul Național de Etică, unde s-a dat verdictul», a declarat directorul Școlii Doctorale din cadrul UVT.

Potrivit Otiliei Hedeșan teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi a fost analizată și în 2012 de Comisia de Etică a UVT, care a emis un raport «care nu se pronunță foarte ferm»”.

Așadar, CNATDCU a fost cît pe-aici să dezbată și Plagiatul lui Kovesi!

În cazul lui Victor Ponta dosarul nu se amînă. Membrii CNATCDU decid:

„În urma analizei dosarului și în baza articolului 170 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, a art. 27 din Regulamentul de funcționare a CNATDCU în vederea validării tezelor de doctorat, aprobat prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 3504/2012, Consiliul general al CNATDCU solicită președintelui CNATDCU să propună Ministerului educației, cercetării, tineretului și sportului retragerea titlului de doctor al d-lui Victor Ponta, autor al tezei de doctorat cu titlul «Curtea Penală Internațională», susținută în anul 2003 la Universitatea din București, Facultatea de Drept. Decizia a fost luată cu 13 voturi pentru, 0 voturi împotrivă și 0 abțineri”.

Procesul verbal consemnează în continuare:

„Ședința a fost întreruptă de sosirea domnului Liviu Pop, ministrul interimar al educației pentru a discuta cu membrii Consiliului general al CNATDCU și a-i anunța despre decizia de a schimba componența consiliului luată cu o seară înainte. Discuțiile au durat timp de o oră și 30 minute.”

Din acest moment, judecarea Plagiatelor trece în competența CNE.

Așadar, Victor Ponta, Codruța Kovesi și Ioan Mang vor ajunge pe mîinile unui organism PSD-izat din cap pînă-n picioare.

Acest organism o va albi pe Codruța Kovesi, unul din oamenii lui Traian Băsescu,