Evenimentul ZileiActualitateCOD GALBEN de ploi, vânt şi grindină pentru Capitală şi 17 judeţe

COD GALBEN de ploi, vânt şi grindină pentru Capitală şi 17 judeţe

COD GALBEN de ploi, vânt şi grindină pentru Capitală şi 17 judeţe
Meteorologii au emis o nouă informare meteo de ploi, vânt şi grindină pentru cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. Din noaptea de miercuri spre joi, Capitala şi 17 judeţe au parte COD GALBEN de ploi puternice, în vigoare până joi seara.

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 23 – 29 iunie ora 10;

Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică;

În intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de munte, precum și în sudul, estul și local în centrul țării cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.

ATENȚIONARE METEOROLOGICă 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 03 – 28 iunie ora 23;

Fenomene vizate: cantități însemnate de apă; 

În a doua parte a nopții de miercuri / joi (27/28 iunie) și pe parcursul zilei de joi 28 iunie, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.  Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnate cantitativ. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Accesează: