Coaliţia ia în calcul posibilitatea asumării răspunderii pentru adoptarea Codului Muncii

Coaliţia ia în calcul posibilitatea asumării răspunderii pentru adoptarea Codului Muncii

Liderii partidelor de guvernământ analizează posibilitatea ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe noul Cod al Muncii, potrivit deputatulului din partea comunităţii germane, Ovidiu Ganţ.

Acesta a explicat că nu a fost luată o decizie finală din cauză că ministrul Muncii Ioan Botiş a precizat astăzi, în cadrul şedinţei coaliţiei, că există un litigiu referitor la contractele naţionale de muncă.

Acesta a precizat că decizia definitivă nu poate fi luată atâta vreme cât documentul în sine nu a fost încă definitivat. În cadrul şedinţei de astăzi a coaliţiei, ministrul Muncii Ioan Botiş a prezentat o informare asupra stadiului discuţiilor privind legislaţia muncii, arătând că problema contractului colectiv de muncă rămâne încă una litigioasă în raport cu partenerii sociali.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat că nu s-a pus problema asumării. "Nu am discutat acest lucru, nu s-a discutat în acest sens. E urgent, Codul Muncii este un capitol foarte urgent, dar nu am discutat despre asumare", a spus Flutur.

Ne puteți urmări și pe Google News

Flutur a adăugat că a fost mandatat de primul-ministru, Emil Boc, şi de ministrul Muncii să finalizeze proiectul de Cod al Muncii săptămâna aceasta.

Partenerii sociali au concluzionat, vineri, discuţiile cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Muncii Ioan Nelu-Botiş, poziţia sindicatelor şi a patronatelor fiind aceea a necesităţii menţinerii contractului colectiv de muncă la nivel naţional.