Transporturile ţin cont de preţ doar în proporţie de 30% la atribuirea contractului pentru construcţia autostrăzii Nădlac-Arad

Transporturile ţin cont de preţ doar în proporţie de 30% la atribuirea contractului pentru construcţia autostrăzii Nădlac-Arad

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) aşteaptă până pe 14 februarie oferte din partea constructorilor pentru construcţia tronsonului de autostradă Nădla-Arad, parte a coridorului IV pan european, se arată în anunţul de licitaţie publicat, vineri, de companie.

Acesta este primul anunţ de licitaţie publicat de CNADNR din cele trei anunţate pentru coridorul IV paneuropean. Oficiali ai companiei au declarat în urmă cu aproape două săptămâni că cele trei anunţuri vor fi publicate până la 5 decembrie, însă termenul a fost depăşit.

Valoarea estimată a contractului este de 993,6 milioane de lei fără TVA (231 milioane euro, la cursul BNR de astăzi). Cu TVA, valoarea totală estimată se ridică la 1,23 miliarde lei (286,5 milioane euro).

Contractul va fi împărţit în două loturi. Primul prevede proiectarea şi execuţia unui tronson de 22,2 km de autostradă, iar cel de-al doilea proiectarea şi execuţia unui tronson cu o lungime de 16,67 km.

Durata contractului sau termenul de finalizare va fi de 54 de luni (4,5 ani) de la data atribuirii contractului, se arată în anuţul de licitaţie.

Proiectul va fi finanţat de Uniunea Europeană prin Fonduri de Coeziune în procent de 85% şi de Guvernul României în procent de 15%.

Criteriul de atribuire al contractului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în funcţie de două criterii: preţul ofertei va depinde în proporţie de 30%, iar propunerea tehnică 70%.

Construcţia secţiunii coridorului IV paneuropean la nivel de autostradă pe teritoriul României, de la Nădlac la Constanţa, cu o lungime de 857 de kilometri, va costa 8,58 miliarde de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News