Instanţa de judecată l-a obligat să plătească statului cheltuielile de judecată în valoare de 6.000 de lei şi a menţinut sechestrul asupra unui teren pe care fostul primar îl deţinea în Jucu. În acelaşi dosar de luare de mită, un alt inculpat, inginerul agronom Ioan Petean, a fost achitat. Reprezentanţii DNA au anun- ţat că vor face recurs împotriva deciziei Tribunalului Cluj, considerând că această sentinţă constituie un semnal pentru cei care doresc să ia şpagă şi să nu facă nimic.

„Mă întreb de ce să mai plătească statul instituţii care să lupte împotriva corupţiei dacă pedepsele sunt aşa cum sunt“, se întreabă procurorii DNA. În vara anului trecut, Petru Coste a fost arestat pentru că a luat 10.000 de euro mită de la Adrian Muntean, pentru a urgenta punerea în posesie a unui localnic cu un teren de 160 de hectare. După ce a fost arestat, Coste a refuzat iniţial să dea declaraţii.

„Am cedat psihic şi am zis da. Am fost surprins în flagrant de procurorii DNA. Recunosc că am greşit. A fost un moment de slăbiciune. Iniţial am refuzat, însă a insistat. În final am acceptat 15.000 (euro – n.r.)“, a declarat Petru Coste la Curtea de Apel Cluj, într-un moment de sinceritate. Petru Coste a fost în arest până la sfârşitul lunii ianuarie 2008.