Evenimentul Zilei > Actualitate > Cluj-Napoca: jafurile, „rezolvate” doar pe hârtie
Cluj-Napoca: jafurile, „rezolvate” doar pe hârtie

Cluj-Napoca: jafurile, „rezolvate” doar pe hârtie

Ca urmare a înmulţirii jafurilor armate, şefii poliţiei clujene s-au grăbit să anunţe ieri destrămarea unei reţele infracţionale, din care face parte şi Ovidiu Vancea, zis Bălibacea, acuzat de terorism şi trafic de droguri.

Acesta a fost acuzat că, împreună cu alte trei persoane, e implicat în spargerea locuinţei preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi în jaful de la casa de schimb valutar din centrul Clujului.
 
Probele adunate de poliţişti s-au evaporat însă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, unde procurorul de caz a cerut mandat de arestare doar pentru Mihai Răzvan Petrescu, din Ilfov, pe baza unei probe ADN care corespunde cu o mostră ridicată la adresa lui Tişe.

Pentru inculpaţii Ovidiu Vancea, Victor Shenker şi Sergiu Mihăilescu, s-a decis cercetarea în libertate. „La ce cazier are Ovidiu Vancea, ar fi fost arestat în două secunde dacă nu ar fi fost nevinovat”, a spus avocatul Mihai Neamţu.

Unul dintre poliţiştii care s-au ocupat de caz a spus că au fost forţaţi să declare dosarul închis, deşi nu finalizaseră cercetările. „Au fost percheziţionate cinci locuinţe, unde au fost găsite bunuri de valoare, ceasuri şi parfumuri furate din locuinţa lui Alin Tişe. Vom continua cercetările”, a declarat comisarul- şef Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj.