Evenimentul Zilei > International > „Hillary Clinton mi-a spus să accept să fiu SECRETARUL de STAT al lui TRUMP”. Ce a declarat un important om din SUA?
„Hillary Clinton mi-a spus să accept să fiu SECRETARUL de STAT al lui TRUMP”. Ce a declarat un important om din SUA?

„Hillary Clinton mi-a spus să accept să fiu SECRETARUL de STAT al lui TRUMP”. Ce a declarat un important om din SUA?

Fostul candidat republican la funcția de președinte, Mitt Romney, a spus că dacă i-ar fi fost oferit postul de secretar de stat al lui Trump, l-ar fi acceptat.

În cazul în care președintele Donald Trump i-ar fi oferit această funcţie, Mitt Romney a declarat că ar fi acceptat oportunitatea.

Fostul guvernator din Massachusetts a fost un candidat pentru această funcţie, chiar dacă el era un critic al lui Trump.

Trump l-a luat în considerare pe Romney pentru această poziție, dar în cele din urmă a decis să-l accepte pe fostul CEO al ExxonMobil, Rex Tillerson.

Vorbind cu o mulțime care s-a adunat vineri la un eveniment politic din Utah, Romney a declarat că i s-a alăturat lui Clinton, precum au făcut şi alţi secretari de stat, care l-au rugat să accepte poziţia de secretar de stat.

Clinton, desigur, a fost, cel mai recent candidat democrat la preşedenţia SUA, dar care a pierdut în faţa lui Trump la alegerile generale.

„Am vorbit cu aproape toți foștii secretari de stat”, a declarat Romney participanților care s-au adunat la Summit-ul E2, o întalnire republicană alcătuită din aliații Romney.

„Am vorbit cu secretarul Clinton și, în fiecare caz, fiecare dintre ei a spus: Vă rog, vă rog să luați acea slujbă, dacă vă este oferită. Ne-ar plăcea foarte mult să vă vedem în această calitate”.

„Aş fi acceptat poziţia dacă acesta mi-ar fi propus-o, dar probabil că a ales pe altcineva din cauza diferenţelor de viziune dintre noi doi”, a spus Romney.

„Vedeam foarte diferit tot ceea ce ţinea de afacerile externe”, a mai declarat Mitt Romney.