Evenimentul Zilei > Monden > Civilii unguri se înarmează până în dinți!
Civilii unguri se înarmează până în dinți!

Civilii unguri se înarmează până în dinți!

Dacă peste tot în lume oamenii fac stocuri de hârtie igienică, măști de protecție, mănuși de plastic și geluri de dezinfectat, ungurii cumpără cu disperare arme, susține Paul Joseph Watson pe site-ul Summit News.

„Vindem de cinci ori mai mult decât în mod normal în luna martie”, a declarat Gabor Vass, patronul unui magazin de arme din Budapesta, pentru Al Jazeera. „Am putea vinde și de 15 ori mai mult dacă am mai avea arme cu gloanțe de cauciuc, dar am rămas fără”, a adăugat el. Magazinul său s-a confruntat brusc cu o mulțime de cumpărători săptămâna trecută, în ciuda faptului că Ungaria e departe de nenorocirea din alte țări europene, înregistrând numai 167 de cazuri de coronavirus și 7 decese.

Vass asusșine că achizițiile de arme de foc sunt determinate de frica izbucnirii unori tulburări civile, „Dacă oamenii se bat pe hârtia igienică de pe acum, ce vor face mai târziu? Odată ce magazinele vor rămâne fără stoc, oamenii vor lua ceea ce au nevoie. Poliția nu poate face față să oprească orice furt mic.

300.000 de oameni din populația de 10 milioane  a Ungariei dețin licențe pentru armă, dar pentru unele arme neletale nu sunt necesare licențe.  „Se caută toate armele pentru care nu e  nevoie de o licență: pistolele cu gaz, armele cu gloanțe de cauciuc și chiar arbaletele, care sunt o armă cumplită „, spune Vass.