Ciuvica: "Si Basescu a fost dat afara din Navrom"

„Culpa profesionala”. In replica la obiectiile prezidentiale fata de numirea Noricai Nicolai la Justitie, liderul Grupului pentru Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a sustinut ieri ca si presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa refuze in 1991 si 1999 functia de ministru al transporturilor daca si-ar fi aplicat aceleasi criterii.

„Si Basescu a fost dat afara de la Anvers in urma unor grave nereguli profesionale”, a declarat Ciuvica, prezentand cateva rapoarte si memorii semnate de actualul presedinte in 1989, ca sef al Agentiei Navrom din Anvers. Potrivit acestora, Basescu ar fi fost schimbat din functie sub acuzatia ca a semnat incorect factura pentru repararea unei nave.

In ianuarie 1989, Basescu a semnat o factura de 899.000 de franci belgieni reprezentand costurile totale ale lucrarii, in conditiile in care comandantul navei „Zimnicea”, Valentin Stan, nu si-a asumat decat costurile estimate initial la 596.900 de franci. Cum Navrom nu aprobase in prealabil fondurile suplimentare, o comisie de la Ministerul Transportului a propus sanctionarea lui Basescu si a lui Stan cu scaderea a 20% din salariul pe o luna pentru „neindeplinirea in totalitate a atributiilor de serviciu”. Administratia Prezidentiala nu a facut niciun comentariu in acest sens.

Ne puteți urmări și pe Google News