Evenimentul Zilei > Actualitate > Circarul cu dinţi din fildeş de mamut
Circarul cu dinţi din fildeş de mamut

Circarul cu dinţi din fildeş de mamut

Englezul are un implant dentar dintr-un material vechi de 40.000 de ani, pe lângă cele peste 200 de tatuaje şi piercinguri.

Hannibal Helmurto, un înghiţitor de săbii, membru al echipei Circul Ororilor din Marea Britanie, a dorit să aibă atât de aproape de el o bucată dintr-un colţ de mamut, încât a transformat-o în implant dentar. Britanicul de origine germană a apelat la această soluţie pe motiv că nu a vrut să-l împartă cu soţia de care divorţează. Bucata de fildeş, veche de 40.000 de ani, a aparţinut unui mamut şi a fost achiziţionată din Siberia. Nu demult, el declara pentru Croydon Guardian că ar fi putut accepta să piardă tot, nu însă şi fildeşul său: „Fragmentul osos este cel mai de valoare obiect pe care îl am. Tocmai de aceea, am vorbit cu dentistul meu şi acesta mi l-a implantat în maxilar pe post de dantură”.
 
A tras un camion de patru tone cu pielea de pe spate

Artistul este bine-cunoscut pentru excentricităţile sale. El a intrat şi în Cartea Recordurilor după ce a tractat un camion de patru tone pe o distanţă de 100 de metri, doar cu două cârlige înfipte în spate. După această ispravă, a devenit celebru. Însă, când totul părea să meargă bine pentru artist, în timp ce înghiţea o sabie în faţa unui auditoriu bogat, Hannibal s-a accidentat grav.

Din cauza unei inflamaţii pe care Hannibal o avea pe laringe, sabia a alunecat greşit şi i-a tăiat interiorul tractului respirator. Excentricul artist a fost transportat de urgenţă la Spitalul „Saint George”, însă chirurgii nu l-au operat şi au decis să lase rana să se vindece de una singură. A fost plasat în schimb la terapie intensivă şi tratat trei săptămâni.

A fost inspector fiscal pentru guvernul german

Hannibal Helmurto este originar din Germania şi a fost atras de Circul Ororilor cu ocazia unui spectacol desfăşurat chiar în München, oraşul în care locuia şi muncea. În acea perioadă, înghiţitorul de săbii era doar un simplu inspector fiscal pentru guvernul german: „Nu aveam niciun tatuaj pe corp sau vreun piercing, şi nici nu mă gândeam să-mi fac. Mi-am schimbat însă viziunea şi, după ce am văzut spectacolul, am avut revelaţia că trebuie să mă alătur echipei de artişti ai Circului Ororilor”.