Cioloş: Un comisar european pe agricultură este util României

Cioloş: Un comisar european pe agricultură este util României

Dacian Cioloş, preşedintele nou-înfiinţatei Comisii prezidenţiale pentru Agricultură, a declarat pentru Radio RFI că încă nu i s-a propus oficial să devină comisar european, dar că ar fi un post important pentru România.

"Deocamdată, această propunere nu mi s-a făcut oficial, cred că nu mi s-a făcut şi pentru că nu este cazul încă, nu este clar ce portofoliu va avea România", a afirmat fostul ministru al Agriculturii. Cioloş este de părere că ar fi "foarte important şi util" atât pentru ţara noastră, cât şi pentru noile state membre ale Uniunii Europene ca România să aibă un comisar european pe problemele agriculturii. Preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Agricultură a adăugat că România are un potenţial agricol important pentru elaborarea unei noi Politici Agricole Comune a UE. 

Dacian Cioloş a fost ministrul Agriculturii în guvernul Tăriceanu şi este angajat al Comisiei Europene. În cazul în care postul de comisar european pe agricultură va fi predat României, Cioloş este una dintre primele opţiuni pentru această funcţie. România speră la un post de comisar european şi în domeniul Transporturilor.

Preşedintele Traian Băsescu a înfiinţat Comisia pentru strategii în Agricultură acum două zile şi l-a numit pe Dacian Cioloş preşedinte. Noua Comisie are obiective în elaborarea strategiei pe termen mediu şi lung în domeniul agriculturii, precum şi în stabilirea poziţiei României cu privire la viitorul Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene.   

Ne puteți urmări și pe Google News

Citiţi şi:

Cioloş, „comisar” prezidenţial