"Cinemas", o emisiune care susţine filmele româneşti

"Cinemas", o emisiune care susţine filmele româneşti

Din acest weekend, emisiunea "Cinemas", a canalului B1, prezentată de criticul de film Florin Barbu, va fi difuzată în fiecare duminică, de la ora 23.00.

Emisiunea va prezenta, săptămânal, noutăţi din lumea filmului."Aş vrea ca «Cinemas» să devină o continuare a tradiţiei, având în vedere că emisiunea a acoperit până acum două evenimente extrem de importante: Festivalul de la Cannes şi TIFF 2010.

Temele vor fi centrate, în principal, pe actualitatea cinematografică. Vom pune accent pe filmele româneşti, mai ales că, din toamnă, vor avea premiera «Aurora», al lui Cristi Puiu, «Marţi, după Crăciun», al lui Radu Muntean, şi «Medalia de onoare», regizat de Călin Netzer", spune criticul Florin Barbu.

În prima ediţie vor fi invitate în platou Cristina Corciovescu şi Magda Mihăilescu, critici de film. Discuţia va avea ca punct central lucrarea recent lansată "Cele mai bune 10 filme româneşti ale tuturor timpurilor stabilite prin votul a 40 de critici", volum coordonat de cele două invitate speciale ale serii.

Ne puteți urmări și pe Google News