Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, susţine demersurile FRF de a obţine 20% din încasările caselor de pariuri şi atrage atenţia asupra puterii oculte pe care o deţine mafia pariurilor în România. „Corleone“ a dezvăluit ieri, în interviul acordat EVZ, că intenţionează să se întoarcă în Partidul România Mare, pentru a prinde un nou mandat de deputat, şi că vrea să iniţieze un proiect de lege care să vizeze pariurile, iar cluburile să primească şi ele o parte din cele 20 de procente.

Dragomir crede că banii obţinuţi de la operatorii de pariuri ar putea fi folosiţi de federaţie pentru aducerea unui antrenor cu adevărat valoros la echipa naţională.

EVZ: FRF a pierdut la Curtea de Apel litigiul cu Loteria Română privind cei 20% din încasările caselor de pariuri şi a recunoscut, în premieră, existenţa unei mafii a pariurilor la noi în ţară…  
Dumitru Dragomir:
Domnule, reţineţi ce vă spun: cine se pune cu această mafie, s-ar putea să dispară de tot! Cu ăştia nu te joci! Au ajuns să învârtă atâţia bani, încât e greu să le mai stea cineva în cale! La Congresul Ligilor Profesioniste de Fotbal din Europa, s-a luat în discuţie această problemă a pariurilor. E un fenomen care a luat amploare.

Şi nu vă temeţi că mafia pariurilor acţionează şi în campionatul intern?

Ar trebui să se teamă autorităţile, nu eu. Dacă se întâmplă aşa ceva, există o lege care să îi pedepsească, dar până acum nu există nicio dovadă. Oricum, nu ştiu dacă se bagă la d-astea, acum marea miză este fentarea Legii Sportului, pentru a nu plăti cei 20% din încasări.

„Mă întorc la PRM şi iniţiez o lege pentru pariuri“  

În Liga a II-a, conducătorii se plâng că îi găsesc pe jucători cu bilete de pariuri în vestiar.
Eu nu am cunoştinţă despre aşa ceva. Jucătorii şi oficialii nu au voie să parieze. Cine va fi prins, va fi sancţionat foarte aspru, dar trebuie să existe dovezi clare. 

Casele de pariuri se apără spunând că legea se referă doar la pronosport, nu şi la pariuri. Cum vi se pare această poziţie?

Nu este adevărat, domnule! În toată lumea, federaţiile încasează bani de la casele de pariuri. În Parlamentul European se lucrează în acest moment la o lege care să oblige operatorii de pariuri să plătească federaţiilor un procent din încasări.  

Sunteţi deputat în Parlamentul României. Nu v-aţi gândit să iniţiaţi un proiect de lege care să vizeze pariurile? Domnule, mi-ai dat o idee bună. Mă întorc la PRM şi, dacă voi obţine un nou mandat, o să iniţiez două legi: una a ordinii publice şi una a pariurilor.
 
„Am putea aduce un superantrenor la naţională“

În acest moment există o lege în acest sens. Ce va aduce nou legea dumneavoastră? 
În primul rând, va fi o lege foarte clară, ca să nu mai poată ăştia să o fenteze. Să nu mai existe niciun dubiu şi să plătească 20% din încasări fără să mai umble cu tertipuri. În al doilea rând, o parte din aceşti bani să meargă şi la cluburile care sunt nominalizate în ofertele de pariuri.

Încasările caselor de pariuri din România sunt foarte mari. Estimările spun că s-ar putea ajunge la peste 20 de milioane de euro anual încasaţi de federaţie. Ce s-ar putea face cu aceşti bani?

Ar trebui investiţi în centre de copii şi juniori. Tot cu banii ăştia, federaţia ar putea aduce un superantrenor la echipa naţională când va pleca Piţurcă. Atunci ne-am putea permite să punem un selecţioner cu nume mare în fotbalul mondial.

TERTIPURI
 
Ghid de păcălire a Fiscului

Ioana Sfârâială, avocata FRF, susţine că, pe lângă refuzul de a plăti cei 20% din încasări prevăzuţi de Legea 69/2000, casele de pariuri păcălesc şi sistemul de impozitare falsificându-şi profiturile! „Această mafie foloseşte tot felul de tertipuri. La o casă de pariuri din Constanţa, s-a depistat un caz în care casa paria după încheierea partidelor sume mari pe rezultatele câştigătoare. Astfel, apar câştiguri aproape la fel de mari ca încasările şi profitul se apropie de zero. Probabil că aşa apar casele de pariuri cu profituri foarte mici şi plătesc impozite infinit mai mici“, ne-a declarat avocata FRF.

FRF recunoaşte că există mafia pariurilor!