Kim Yo-jong este sora mai mică a liderului nord-coreean Kim Jong-un, dar și directorul său de propagandă. Yo-jong nu a dobândit doar titluri prestigioase în cadrul partidului Muncitorilor. Se zvoneşte că este creierul din spatele imaginii publice, în ţară şi în străinatate.

Cine este Kim Yo-jong?

Kim are 31 de ani, s-a născut în septembrie 1987 şi se spune că a avut o relație foarte strânsă cu fratele Kim Jong-un de la o vârstă fragedă. Ambii au studiat împreună în Elveția între 1996 și 2000.

Se crede că a continuat studiile la Universitatea Militară Kim Il-sung (Kim Il-sung Military University) și apoi la Informatică.

Kim este căsătorită cu Choe Song, fiul oficialului militar din Coreea de Nord și politician, Choe Ryong-hae, și ar avea cel puțin un copil născut în mai 2015. Dar în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă s-a scris că era însărcinată cu cel de-al doilea copil.

Care este meseria lui Kim Yo-jong?

Prima ei funcţie, potrivit unei agenţii de știri de stat, a fost „înalt funcționar” al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor de la guvernare. În noiembrie 2014, Yo-jong a fost numită prim-director adjunct al departamentului de propagandă al Partidului Muncitoresc.

Treaba ei era să-l ridice în slăvi şi să-şi venereze fratele, statul nord-coreean dar și discreditarea inamicilor.

Ea a fost făcută membru al celui mai înalt comitet de conducere al partidului, în 2017, oferindu-i o putere și mai mare inclusiv asupra securității statului.

Sora Conducătorului Suprem a fost prima din dinastia Kim care a pus piciorul în Coreea de Sud de când Războiul din Coreea s-a încheiat în 1953, atunci când a participat la Jocurile Olimpice de iarnă din PyeongChang .

Mai târziu, potrivit The Sun, în acel an, ea a participat la summit-ul de la Singapore din 11 iunie  stând între Donald Trump și liderul nord-coreean, după cum se poate observa şi din imagine.

 Sora mai mică a liderului nord-coreean a fost prezentă când a fost semnat acordul dintre acesta și președintele Trump