Cinci turci au înşelat mall-urile din Bucureşti cu 4, 5 milioane de euro

Cinci turci au înşelat mall-urile din Bucureşti cu 4, 5 milioane de euro

Mai mulţi cetăţeni străini au fost trimişi în judecată după ce au construit mai multe mall-uri, minţind autorităţile că au subcontractat lucrările.

Procurorii DIICOT au trimis în judecată cinci turci sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, fals şi uz de fals. În calitate de directori generali ai unor societăţi comerciale, au încheiat cu firme controlate de către alţi indivizi, trimişi anterior în judecată, contracte fictive de subantrepriză pentru diverse lucrări de construcţii şi de livrări materiale pentru obiective mari de construcţii, ca Plazza Romania, Carrefour Băneasa, Milenium Busines Center, Floreasca Tower, BCC Tower şi Connex Tower.

Facturi fictive În realitate, aceste activităţi fie au fost realizate cu alte societăţi comerciale, fie au fost realizate cu forţe proprii de către firmele coordonate de către cei cinci trimişi în judecată. Ei au semnat situaţiile de lucrări, au confirmat plata facturilor fiscale, deşi ştiau că materialele de construcţii nu au fost livrate iar lucrările de construcţii nu au fost realizate şi plata acestora nu era datorată. Ulterior, sumele de bani achitate au fost retrase în numerar de către alţi complici, prin folosirea unor borderouri false, cu justificarea achiziţie de fier vechi de la persoane fizice, şi predate către B.O., B.F., S.S., U.M. şi Y.F..

Prejudiciu de milioane Astfel, impozitul pe profit a fost diminuat, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de 4,5 milioane de euro. Procurorii au pus sechestru asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, aparţinând celor cinci turci şi societăţilor comerciale coordonate de aceştia. Cât a durat urmărirea penală cei cinci nu s-au prezentat la audieri. Din acestă cauză, anchetatorii au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea în lipsă a acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News