Evenimentul Zilei > Actualitate > Cinci inculpaţi din Lotul „Moraviţa” s-au resemnat: pledează vinovaţi. Ce speră ei să obţină?
Cinci inculpaţi din Lotul „Moraviţa” s-au resemnat: pledează vinovaţi. Ce speră ei să obţină?

Cinci inculpaţi din Lotul „Moraviţa” s-au resemnat: pledează vinovaţi. Ce speră ei să obţină?

Unul dintre cei care s-au "predat" l-a acuzat, în timpul anchetei, pe fostul şef al vămilor din Timiş, Aurel Mătiuţ, că se afla în vârful piramidei şpăgilor

Cinci inculpaţi din dosarul „Moraviţa 1″ şi-au recunoscut vina, miercuri, în timpul procesului, ca să scape mai „ieftin” la sentinţă. 
Este vorba despre doi vameşi, doi poliţişti de frontieră şi un contrabandist. În timp ce unii din lotul de 69 de inculpaţi se încăpăţânează să pledeze „nevinovat”, aceştia sunt siguri că până la urmă li se va proba vinovăţia şi încearcă să obţină indulgenţă din partea instanţei.
Au pledat „vinovat” şi au cerut să li se aplice această procedura care prevede o reducere cu o treime a pedepsei, dacă îşi recunosc vina, poliţiştii de frontieră Mitroi Răzvan, Antoni Dănuţ, vameşii Mitroi Lucian şi Gheorghe Verdeţ, respectiv contrabandistul sârb Sinişa Petkovici zis „Kane”. 

Gheorghe Verdeţ este vameşul care, în timpul anchetei, l-a acuzat pe fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ, că se afla în vârful piramidei locale a şpăgilor de la graniţa de vest, pe care le controla.
Magistraţii Curţii  de Apel au respins miercuri cererea de conectare a celor două dosare, Moraviţa 1 şi Moraviţa 2 , cerere formulată de unul dintre avocaţii din al doilea lot. Judecătorul a spus că ar fi un număr prea mare de inclulpaţi – 110, iar pentru o judecată mai bună e bine să rămână aşa. Curtea de Apel Timişoara a stabilit următorul termen de judecată în dosarul „Moraviţa 1″ pentru 18 octombrie, iar pentru „Moraviţa 2″ – 12 octombrie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News