CIA: Osama se ascunde în Pakistan

CIA: Osama se ascunde în Pakistan

Agenţia americană de spionaj crede că Osama bin Laden se ascunde în Pakistan şi a trimis mai mulţi agenţi în zonă pentru a ajuta armata pakistaneză în efortul de căutare, a anunţat, ieri, directorul CIA, citat de publicaţia "The Guardian".

Directorul CIA, Leon Panetta, a spus că găsirea liderului Al-Qaida rămâne una dintre priorităţile departamentului, la aproape opt ani după ce preşedintele american a promis că îl va captura, "viu sau mort", pentru implicarea sa în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Panetta a precizat că armata pakistaneză câştigă lupta cu talibanii, dar şi că agenţia pe care o conduce va avea mai multe şanse să îl găsească pe Bin Laden. El a adăugat că agenţia "are mai mulţi oameni" care activează în Pakistan. Şeful CIA a spus că Al-Qaida "rămâne cea mai importantă ameninţare la securitatea Statelor Unite", şi că liderii grupului, care se ascund în Pakistan, plănuiesc noi atacuri.

În 2001, Bin Laden a fugit din Afganistan înainte de invazia americană şi se pare că se ascunde în regiunile controlate de talibani, în nord-vestul Pakistanului. Săptămâna trecută, el a transmis o înregistrare audio în care preciza că Barack Obama a "plantat seminţele răzbunării şi urii" faţă de Statele Unite în lumea musulmană.

Ne puteți urmări și pe Google News