Chivu şi-a mai băgat o dată picioarele!

Chivu şi-a mai băgat o dată picioarele!

După ce a dat semne că vrea să revină la lot, fundaşul de la Inter s-a răzgândit. L-a deranjat faptul că nimeni nu s-a rugat de el, ba, mai mult, unii l-au şi ironizat.

Cristi Chivu nu revine la echipa naţională de fotbal a României. La trei zile după ce anunţase, într-un interviu acordat "Gazetei Sporturilor", că s-ar putea să îmbrace din nou tricoul primei reprezentative, Chivu s-a răzgândit. Acest "Cănuţă, om sucit" al fotbalului românesc şi-a schimbat, foarte probabil, părerile despre naţională după ce a constatat că nimeni nu s-a grăbit să bată temenele în faţa lui, ba, mai mult, au existat şi voci care l-au ironizat, sesizând, în mod corect, că el şi-a schimbat radical discursul avut acum un an. "Dacă mă voi întoarce la naţională? Nu. E un Nu cu puncte, puncte! Niciodată nu spun niciodată", a spus interistul, zilele trecute, despre posibila revenire la lot. Reacţia generală n-a fost cea aşteptată de Chivu. Dimpotrivă. Ioan Sdrobiş, antrenorul care l-a promovat la seniori la CSM Reşiţa, a spus că ar fi util doar ca "sperietoare pentru adversari". "Chivu are o anumită valoare şi ar fi util naţionalei. Prezenţa lui ar conta mai ales din punct de vedere psihic, s-ar mai speria adversarul când ar vedea că are în faţă un jucător de la Inter Milano! Rămâne de văzut dacă va putea face faţă din punct de vedere fizic", ne-a declarat "Părintele". Mircea Rednic, antrenorul Petrolului, a mai băgat şi el o "strâmbă" caracteristică: "De ce mai aducem jucători tineri în meciurile amicale, dacă ne întoarcem tot la cei vechi? Chivu e Chivu, dar ar trebui să schimbăm structura echipei. Ce facem, ne rugăm de Mutu şi Chivu să revină? Poate ne rugăm şi de Hagi acum, să mai joace şi el. Chivu este un jucător foarte bun, dar nu mai înţeleg. Odată a declarat că nu mai vrea la naţională, că este obosit şi acum revine?". Cristi Chivu a anunţat ieri că a fost "înţeles greşit" şi că retragerea sa este definitivă.

"E exclus să mă întorc la naţională. Naţionala are nevoie de rezultate, de jucători serioşi, de performanţă. Sunt dispus să merg să mă întâlnesc cu Piţurcă, însă doar la cină. Am şi eu mândria mea, care mi-a fost călcată în picioare, ca să mai pot să mă întorc", s-a văitat, ca o fată mare, Cristi Chivu. Voia să ne rugăm de el Această schimbare radicală de poziţie confirmă, indirect, ceea ce spusese Victor Piţurcă despre jucătorul lui Inter: "Ştiu nemulţumirile lui. A suferit mult pentru că a fost pus la zid de presă, dar cred că se gândeşte la revenire. Nu se poate să nu se gândească. Aşteaptă să se roage presa de el, să vină şi să fie cel mai bun". A fost evident că fundaşul lui Inter s-a gândit la revenirea la prima reprezentativă, dar, fiindcă nimeni nu s-a rugat în genunchi de el şi fiindcă a mai şi fost luat peste picior de Sdrobiş şi de Rednic, a ales să joace doar la Inter. Pe bani. 21 mai 2011 este ziua în care Cristi Chivu a decis să se retragă de la naţională "Dacă mă voi întoarce la naţională? Nu. E un Nu cu puncte, puncte. Niciodată nu spun niciodată!" CRISTI CHIVU, pe 3 iulie, pentru "Gazeta Sporturilor" "E exclus să mă întorc la naţională. Am şi eu mândria mea, care mi-a fost călcată în picioare." CRISTI CHIVU, ieri Citiţi şi:

  • Ce vrea Piţurcă la naţională: îl îndepărtează pe Mutu şi îl aduce pe Chivu

Ne puteți urmări și pe Google News