Wang Qun a arătat că prejudiciile generate de consumul de marijuana au fost confirmate de multă vreme, Convenția internațională privind interzicerea consumului de droguri marijuana arătând că este o substanță care trebuie menţinută sub control. În ultimii ani, autoritățile unor state au ignorat obligațiile și opoziția comunității internaționale, legalizând utilizarea marijuanei în scopuri non-medicale, pentru ca aceasta să devină un produs legal, transmite Radio China International.

În luna octombrie anul acesta, Oficiul Internațional pentru Controlul Narcoticelor a prezentat în mod special o declarație în care Canada a fost criticată pentru încălcarea Convenției internaționale privind interzicerea consumului de droguri. China sprijină declarația şi îşi exprimă opoziția și preocuparea față de legalizarea consumului de marijuana.

Gestionarea interzicerii consumului de stupefiante este o parte importantă a gestionării relaţiilor sociale globale. Comunitatea internațională trebuie să susțină principiul asumării comune a responsabilităților, să aplice efectiv obligațiile prevăzute în convențiile internaționale, să adopte politici complexe și echilibrate, pentru a face față pericolelor generate de stupefiante, pentru a menţine sănătatea și bunăstarea omenirii, a mai declarat oficialul chinez.

 

Te-ar putea interesa și: