Prima repriză a fost de bun augur pentru „cormorani“, ale căror atacuri succesive au dat roade în minutul 43, când olandezul Dirk Kuyt a deschis scorul. În partea a doua a partidei, Liverpool a continuat în aceeaşi notă, dominând şi atacând în valuri. În minutul cinci de prelungire, norvegianul John Arne Riise a dat însă lovitura de graţie propriei echipe pe „Anfield“.

Nordicul a marcat în propria poartă şi le-a oferit „albaştrilor“ şansa de a visa la finala de la Moscova! „Îmi este greu să înţeleg de ce s-au dictat atât de multe minute de prelungire. Dar n-a fost prima dată. Am fost foarte surprins de unele decizii ale arbitrului“, s-a revoltat, la finalul partidei, Rafael Benitez, al cărui post de manager la Liverpool este în pericol din cauza neînţelegerilor cu proprietarii grupării. Antrenorul spaniol este curtat de FC Valencia pentru a-i lua locul lui Ronald Koeman pe banca tehnică.

Riise, „o calamitate“


John Arne Riise a fost catalogat de presa engleză drept „o calamitate“, cotidianul „Daily Mirror“ caracterizând ca „bizar“ golul norvegianului. „Dramă pe Anfield“, a conchis „The Guardian“, în timp ce „The Sun“ a notat că Riise a făcut practic praf munca coechipierilor săi. În ultimii patru ani, „cormoranii“ au eliminat de două ori Chelsea în semifinalele Ligii Campionilor. Formaţia calificată în finală va fi cunoscută pe 30 aprilie, când se va juca returul.