CFR Mesagerie, devalizată de cetăţenii libanezo-americani cercetați și pentru fraudarea RODIPET

CFR Mesagerie, devalizată de cetăţenii libanezo-americani cercetați și pentru fraudarea RODIPET

Mai mulţi cetăţeni libanezo-americani sunt urmăriţi penal de DIICOT, pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fiind acuzaţi că au încercat să devalizeze compania CFR Mesagerie. Mehdi și Hassan Awdi sunt cercetați și pentru prejudicierea Rodipet SA.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism îi acuză pe Mehdi şi Hassan Awdi, Bassam Istanbouly şi Iordan Bădeanu de asociere în scopul delapidării SC "CFR Mesagerie" SA, prin însuşirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar şi în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor datorate de către această societate. Libanezo-americanii Mehdi şi Hassan Awdi sunt cercetați și pentru prejudicierea Rodipet SA cu peste 35 de milioane de euro.

“Intenţia membrilor grupării a fost aceea de a falimenta SC CFR Mesagerie SA, prin transferarea tuturor activelor către alte societăţi comerciale pe care învinuiţii le controlau, astfel încât să nu se respecte obligaţiile asumate prin contractul de privatizare al SC CFR Mesagerie SA precum şi în vederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale. În acest scop, învinuiţii au procedat la încheierea de contracte fictive de prestări de servicii, o parte dintre acestea antedatate, în baza cărora au fost înregistrate în contabilitatea SC CFR Mesagerie SA facturi fiscale reprezentând cheltuieli având la bază operaţiuni nereale, metodă prin care s-a realizat atât sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cât şi însuşirea în mod nelegal a activului patrimonial al societăţii", precizează DIICOT printr-un comunicat.

Prejudiciul adus companiei CFR Mesagerie este de aproximativ 1 milion de euro, la care se adaugă daunele produse bugetului de stat, prin neplata taxelor şi impozitelor. Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News