Evenimentul Zilei > International > Cetatenia australiana, obtinuta mai usor
Cetatenia australiana, obtinuta mai usor

Cetatenia australiana, obtinuta mai usor

Guvernul australian a anuntat ca va aduce unele modificari testului de obtinere a cetateniei introdus anul trecut. Si asta pentru ca cel putin zece la suta dintre candidati nu au reusit sa raspunda corect la intrebari, anunta BBC.

Testul, introdus in luna octombrie a anului trecut de guvernul condus pe atunci de premierul John Howard, cuprinde 20 de intrebari legate de politicile, valorile si istoria australiana. 

Candidatii trebuie sa raspunda corect la cel putin 60% dintre intrebari, iar cei care dau testul pe internet il pot repeta de cate ori doresc. Pana acum peste opt mii de persoane au aplicat pentru a obtine cetatenia australiana, dar numai 90% dintre acestia au reusit sa treaca testul.

Ministrul Imigrarii, Chris Evans, a anuntat insa ca va face o evaluare a acestui test pentru a afla de ce unii oameni nu reusesc sa il treaca.

Anuntul ministrului a fost intampinat cu bucurie de reprezentantii Consiliului Comunitatilor etnice din New South Wales, grup care sprijina imigratia in Australia. "Consiliul Comunitatilor Etnice a pus sub semnul intrebarii inca de la inceput corectitudinea si necesitatea unui astfel de test”, spune Saeed Khan, presedintele asociatiei.

"Programul de imigratie ar trebui sa-i ajute pe oameni sa faca parte din aceasta societate, nu sa-i indeparteze", a mai spus domnul Khan.

Si alte grupuri care sprjina imigratia s-au declarat in favorea revizuirii testului de obtinere a cetateniei, sustinand ca cetatenii care nu vorbesc fluent limba engleza sau care nu cunosc foarte multe detalii despre cultura australiana sunt discriminati.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.