Cererea de extrădare a Prințului Paul, respinsă de Malta. Ce șanse sunt să mai ajungă în România

Cererea de extrădare a Prințului Paul, respinsă de Malta. Ce șanse sunt să mai ajungă în România Prințul Paul. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prințul Paul de România ar putea scăpa de extrădare. Cererea autorităților române privind această măsură a fost respinsă de un tribunal din Malta. Judecătorii au estimat că există riscul să fie încălcate drepturile fundamentale ale acestuia.

Prințul Paul ar putea scăpa de extrădare

Paul-Philippe al României a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție pentru corupție. În vârstă de 75 de ani, acesta a părăsit România în anul 2020.

Prințul Paul este acuzat de restituirea ilegală a unor proprietăți imobiliare din apropierea Capitalei, pe care le-a pretins în mod fals ca fiind deținute de el. În anul 2022, acesta a fost prins la Paris, însă Curtea de Apel a refuzat să îl extrădeze în România.

Prințul Paul de România

Sursa foto: Arhiva EVZ

Decizia poate fi contestată

Recent, Prinţul Paul a fost prins în Malta. Acesta a fost reţinut în baza unui mandat european de arestare. În cadrul procesului său a fost audiat și un procuror francez, care și-a încheiat activitatea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocatul american al inculpatului a prezentat șirul evenimentelor care au condus la procedura demarată de autoritățile române. Avocatul maltez al acestuia a menționat că există riscul ca drepturile fundamentale ale inculpatului să fie încălcate.

Prințul Paul ar putea scăpa de extrădare

Instanța din Malta a respins punerea în aplicare a mandatului. Cu toate acestea, Paul al României va rămâne în arest preventiv timp de trei zile, până când procurorul general va decide dacă va face sau nu apel împotriva acestei decizii. Avocatul apărării, Jason Azzopardi, a declarat că va fi depusă o cerere de eliberare pe cauțiune.

Proces

Sursa foto: Arhiva EVZ

Recent, Alina Gorghiu a declarat că autoritățile române au făcut toate demersurile necesare pentru extrădarea acestuia.

„Acest fugar este la fel de important ca orice alt fugar din România. În procedură, Ministerul Justiţiei nu a stat pasiv niciun moment. Am transmis la timp toate documentele pe care ni le-au solicitat, precum şi situaţia condiţiilor de detenţie, acolo unde urma să fie încarcerat, care erau în conformitate cu standardele europene”, au transmis reprezentanţii Ministerului Justiţiei.