Cercetătorul în domeniul inflamației împărtășește rețeta de ceai care l-a ajutat să renunțe la analgezice
- Dosofteea Lainici
- 10 decembrie 2023, 11:06
Doctorul James Hébert, director al Programului de prevenire și control al cancerului de la Universitatea din Carolina de Sud, a studiat timp de decenii modul în care dieta afectează inflamația cronică.
Dieta lui Hébert s-a schimbat odată cu cariera sa. Pentru a ameliora inflamația, bea ceai în fiecare zi, a declarat el.
El a creat Indicele Inflamator Alimentar (DII) pentru a evalua efectele inflamatorii sau antiinflamatorii ale alimentelor.
„Faptul că știu multe despre inflamații a influențat consumul acestui „chai masala”, pe care acum îl beau în fiecare zi”, a spus Hébert.
Rețeta de ceai care ameliorează inflamația
Hébert a împărtășit rețeta sa de ceai plin de nucșoară, cardamon, ghimbir, scorțișoară și anason. „Condimentele sunt universal antiinflamatorii”, a spus Hébert.
Condimentele au antioxidanți, cum ar fi compușii fenolici și flavonoidele.
El spune că băutura i-a eliminat nevoia de AINS, cum ar fi ibuprofenul, care reduce inflamația. Hébert a încetat să mai ia AINS în 2011.
Potrivit lui Hébert, cardamomul, scorțișoara și nucșoara pot face ca băutura să aibă un gust mai dulce decât este, ceea ce o face o băutură cu conținut scăzut de zahăr.
De ce ai nevoie ca să prepari ceaiul minune
Dietele zaharoase pot provoca inflamații. Cele mai populare latte-uri cu chai de la fast-food au 30-50 de grame de zahăr per porție de 350 de ml.
Rețeta lui Hébert folosește miere, pe care o puteți adăuga oricât de mult sau de puțin doriți. Ceaiul masala al lui Hébert este gustos, ușor de preparat și antiinflamator.
Un litru de ceai necesită:
- o linguriță de frunze/fulgii de ceai vrac
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1/4 linguriță de cardamom măcinat
- 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
- 1/8 linguriță de coriandru măcinat
- 1/2 linguriță de turmeric măcinat
- 1/2 linguriță de piper negru măcinat
- 1/4 linguriță de cuișoare întregi sau măcinate
- 2-3 lingurițe de ghimbir proaspăt ras
- 2-3 lingurițe de miere
- ¼-½ litru de lapte la alegere
Hébert recomandă piperul negru măcinat pentru ca curcumina, compusul antiinflamator din turmeric, să fie mai biodisponibilă.
Hébert a sugerat să se adauge anason, piper roșu sau alb, vanilie sau orice altceva pentru a spori aroma băuturii sau proprietățile antiinflamatorii ale acesteia. Ghimbirul uscat este mai puternic decât ghimbirul proaspăt, dar lui Hébert nu-i place la fel de mult.
Rețeta de ceai care ameliorează inflamația
Hébert pune ceaiul, condimentele și ghimbirul proaspăt ras într-o oală mare cu un litru de apă clocotită pentru a prepara băutura.
Hébert lasă totul la macerat timp de cinci minute. Lăsați ceaiul să se infuzeze mai mult timp pentru o aromă mai puternică și un efect antiinflamator mai puternic. Apoi adăugați lapte și miere.
Puneți-l într-o ceașcă și savurați. Rețeta produce patru porții de 350 ml. Păstrați ceaiul rămas în frigider, potrivit Business Insider.