Cercetătorul în domeniul inflamației împărtășește rețeta de ceai care l-a ajutat să renunțe la analgezice

Cercetătorul în domeniul inflamației împărtășește rețeta de ceai care l-a ajutat să renunțe la analgeziceCeai. Sursa foto: Mk Studio | Dreamstime.com

Doctorul James Hébert, director al Programului de prevenire și control al cancerului de la Universitatea din Carolina de Sud, a studiat timp de decenii modul în care dieta afectează inflamația cronică.

Dieta lui Hébert s-a schimbat odată cu cariera sa. Pentru a ameliora inflamația, bea ceai în fiecare zi, a declarat el.

El a creat Indicele Inflamator Alimentar (DII) pentru a evalua efectele inflamatorii sau antiinflamatorii ale alimentelor.

„Faptul că știu multe despre inflamații a influențat consumul acestui „chai masala”, pe care acum îl beau în fiecare zi”, a spus Hébert.

Rețeta de ceai care ameliorează inflamația

Hébert a împărtășit rețeta sa de ceai plin de nucșoară, cardamon, ghimbir, scorțișoară și anason. „Condimentele sunt universal antiinflamatorii”, a spus Hébert.

Condimentele au antioxidanți, cum ar fi compușii fenolici și flavonoidele.

El spune că băutura i-a eliminat nevoia de AINS, cum ar fi ibuprofenul, care reduce inflamația. Hébert a încetat să mai ia AINS în 2011.

Potrivit lui Hébert, cardamomul, scorțișoara și nucșoara pot face ca băutura să aibă un gust mai dulce decât este, ceea ce o face o băutură cu conținut scăzut de zahăr.

De ce ai nevoie ca să prepari ceaiul minune

Dietele zaharoase pot provoca inflamații. Cele mai populare latte-uri cu chai de la fast-food au 30-50 de grame de zahăr per porție de 350 de ml.

Rețeta lui Hébert folosește miere, pe care o puteți adăuga oricât de mult sau de puțin doriți. Ceaiul masala al lui Hébert este gustos, ușor de preparat și antiinflamator.

Inflamația

Rețeta de ceai care poate reduce inflamația din corp. Sursa foto: Stockbakery | Dreamstime.com

Un litru de ceai necesită:

  • o linguriță de frunze/fulgii de ceai vrac
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță de cardamom măcinat
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 1/8 linguriță de coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță de turmeric măcinat
  • 1/2 linguriță de piper negru măcinat
  • 1/4 linguriță de cuișoare întregi sau măcinate
  • 2-3 lingurițe de ghimbir proaspăt ras
  • 2-3 lingurițe de miere
  • ¼-½ litru de lapte la alegere

Hébert recomandă piperul negru măcinat pentru ca curcumina, compusul antiinflamator din turmeric, să fie mai biodisponibilă.

Hébert a sugerat să se adauge anason, piper roșu sau alb, vanilie sau orice altceva pentru a spori aroma băuturii sau proprietățile antiinflamatorii ale acesteia. Ghimbirul uscat este mai puternic decât ghimbirul proaspăt, dar lui Hébert nu-i place la fel de mult.

Rețeta de ceai care ameliorează inflamația

Hébert pune ceaiul, condimentele și ghimbirul proaspăt ras într-o oală mare cu un litru de apă clocotită pentru a prepara băutura.

Hébert lasă totul la macerat timp de cinci minute. Lăsați ceaiul să se infuzeze mai mult timp pentru o aromă mai puternică și un efect antiinflamator mai puternic. Apoi adăugați lapte și miere.

Puneți-l într-o ceașcă și savurați. Rețeta produce patru porții de 350 ml. Păstrați ceaiul rămas în frigider, potrivit Business Insider.