Evenimentul Zilei > Actualitate > Un băiat de 9 ani i-a scris PREŞEDINTELUI sfătuindu-l să slăbească. Ce a urmat întrece orice închipuire
Un băiat de 9 ani i-a scris PREŞEDINTELUI sfătuindu-l să slăbească. Ce a urmat întrece orice închipuire

Un băiat de 9 ani i-a scris PREŞEDINTELUI sfătuindu-l să slăbească. Ce a urmat întrece orice închipuire

Un băiețel de doar 9 ani a devenit victima cenzurii în China după o scrisoare adresată președintelui Xi Jinping în finalul căreia își permitea să-i dea acestuia câteva sfaturi legate de sănătate.

Ați putea slăbi puțin, a scris copilul. Nu așa ca Obama, dar ca Putin e ok.

Scrisoarea a fost încărcată de tată pe Internet unde a devenit viral, scrie Daily Mail. Părinții lui Niu Ziru nu se așteptau ca scrisoarea să aibă un asemenea succes.

Profesoara copilului Eileen Wang a declarat că era o temă de weekend și că elevul este unul conștiincios. La școala noastră elevii sunt încurajați să vorbească liber și de aici le vin tot felul de idei, a spus Wang.

Autoritățile chineze însă au fost de altă părere și au interzis textul.

Dragă bunicule Xi Jinping,

Salutări! Sunt din Zhengzhou, provincia Henan. Astăzi, aș vrea să vorbim despre spațiu.

Toți cred că cea mai mare provocare este spațiul cosmic. Și eu cred la fel. Luna este cu siguranță plină de minerale, dar nu avem apă și aer și nu putem locui acolo.

Nu este un loc unde să zăbovești mult timp. Este timpul ca era spațială chineză să schimbe direcția. Să ne uităm spre Marte. Are aer și gheață, e un loc exact ca Pământul.

USA și Rusia intenționează să amerizeze, iar India se alătură acestei distracții. Să facem și noi la fel.

OK, să discutăm acum subiecte mai lejere. Xi Dada ai putea să mai slăbești puțin. Nu e envoie să arăți așa de slab ca Obama, dar ca Putin e OK.

Cele mai bune gânduri,
Îți doresc multă sănătate,

Niu Ziru

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News