Centrul oraşului, transformat în târg ilegal de maşini

Centrul oraşului, transformat în târg ilegal de maşini

Comercianţii de autoturisme second-hand din municipiul Botoşani au primit avertisment ca în câteva zile să elibereze trotuarele pe care îşi expun maşinile.

În caz contrar, Poliţia Comunitară urmează să-i amendeze cu până la 2.000 de lei. Parbrizele, „sancţionate“ cu pliante greu de dezlipit Trotuarul din faţa Primăriei Botoşani a devenit un adevărat târg de maşini. Zeci de autoturisme de tot felul, majoritatea aduse din Germania, zac parcate în faţa sediului primăriei. De pe parbrizul fiecăreia poţi afla anul de fabricaţie, starea de funcţionare şi preţul la care este scoasă la vânzare. Toate acestea în ciuda unei hotărâri luate de consiliu local din 2006 care interzice, cel puţin teoretic, vânzarea maşinilor altundeva decât în târgurile specializate. Sarcina de a elibera trotuarele de aceste maşini a fost pusă de curând în cârca poliţiştilor comunitari.

„Am discutat în şedinţa de permanenţă de săptămâna trecută şi le-am cerut celor de la Poliţia Comunitară să aplice hotărârea luată de consiliul local. În primă fază, celor pe care îi depistăm le aplicăm şi o amendă, iar celorlalţi li se va lipi pe geamul autoturismului un pliant de atenţionare ce va fi foarte greu de dezlipit. Din vară, odată cu intrarea în vigoare a regulamentului de blocare a roţilor şi ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar, cu siguranţă aceste maşini vor dispărea din zonă“, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Deşi primăria a mai efectuat, împreună cu Poliţia Rutieră, acţiuni de identificare a proprietarilor maşinilor, s-au aplicat doar câteva sancţiuni, iar problema a rămas în continuare nerezolvată.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Începând de săptămâna trecută, patrulele auto ale Poliţiei Comunitare au trecut la depistarea autoturismelor expuse spre vânzare. Cu această ocazie, numai în prima zi au fost depistate un număr de 31 de autoturisme. Autoturismelor depistate le-au fost aplicate pliante de atenţionare. Avertizarea va fi transformată în sancţiune contravenţională cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei“, a spus Vasile Răileanu, directorul executiv al Poliţiei Comunitare. Vânzări legale, doar duminica Comercianţii de autoturisme, în schimb, sunt revoltaţi pe măsurile aplicate de Poliţia Comunitară, întrucât, spun ei, singurul loc în municipiul Botoşani unde pot comercializa autoturisme este poligonul ACR, unde duminica este organizat un târg de maşini. „Dacă se iau măsuri, ar trebui să existe şi un spaţiu amenajat pentru vânzarea autoturismelor“.