Cele mai scumpe nunţi de vedetă

Cele mai scumpe nunţi de vedetă

Nunţile celebrităţilor sunt evenimente în funcţie de care se programează vacanţe sau se planifică profituri considerabile. Iar cu cât VIP-urile sunt mai renumite, cu atât pretenţiile sunt mai ridicate.

Anii ne-au dovedit că atunci când dragostea este mare, şi buzunarul se adânceşte, iar imaginaţia nu mai cunoaşte limite. Într-o vară toridă, la finalul anilor ’90, clopotele de nuntă au bătut cu putere în apropiere de Dublin, anunţând o nuntă demnă de nişte feţe princiare. Mirii, departe de a purta însemnele nobleţei, proveneau din mediul artistic, respectiv sportiv.

Fosta Posh Spice - membră a trupei Spice Girls, ale cărei ecouri de celebritate, deşi temperate, nu se stinseseră - şi şarmantul fotbalist David Beckham îşi uneau destinele, în ceea ce presa a numit atunci "nunta deceniului". Şi pentru că evenimentul a avut loc într-un castel, totul a fost organizat în concordanţă cu peisajul - jilţuri regeşti îmbrăcate în catifea roşie şi focuri de artificii spectaculoase -, dar şi bijuterii şi o rochie de mireasă semnată Vera Wang, demne de o regină.

În ciuda fastului, la ceremonie nu au participat decât familia şi 29 de invitaţi, prieteni apropiaţi, în timp ce petrecerea care i-a urmat a fost animată de numai 230 de invitaţi. Totul a costat nu mai puţin de 800.000 de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dragoste fără vârstă

Magnatul Donald Trump trecuse deja prin două mariaje când, în ianuarie 2005, a organizat ceea ce s-a numit "nunta anului". Miliardarul şi modelul Melania Knauss, cu 35 de ani mai tânără decât el, se căsătoreau.

Răvăşitor de frumoasă, mireasa a purtat o rochie Christian Dior în valoare de 100.000 de dolari, pe a cărei trenă erau cusute manual peste 1.500 de diamante, cristale şi perle. Impresionant a fost şi voalul la a cărui realizare au fost necesare peste 1.000 de ore.

Pentru decorarea bisericii, Trump a apelat la designerul Preston Bailey, iar seara, sala de bal de 17.000 de metri pătraţi, împodobită în stil Versailles, a fost umplută de 600 de invitaţi, care s-au delectat cu muzică clasică, dar şi cu impresionante cantităţi de caviar, rulouri de homar şi alte delicatese. "Forbes" estima atunci că această nuntă ar fi costat 1 milion de dolari.

Diamante şi Armani

Un alt cuplu celebru, Tom Cruise şi Katie Holmes s-au căsătorit într-un cadru restrâns la castelul Odescalchi, în Bracciano, Italia, în noiembrie 2006. Ceremonia s-a desfăşurat conform tradiţiei cultului scientologic, al cărui adept este Cruise, iar cei doi soţi au îmbrăcat creaţii Giorgio Armani şi au dansat pe muzica lui Andrea Bocelli, prezent la eveniment.

Tortul de cinci etaje învelit în ciocolată albă, cu trandafiri din marţipan şi fulgi de ciocolată, verighetele Cartier, echipele de ordine care i-au ţinut departe pe curioşi, dar şi meniul şi hainele mirilor au făcut din nunta lui Tom şi Katie una dintre cele mai scumpe ale ultimilor ani - 2 milioane de dolari.

Năşiţi de Michael Jackson şi Liz Taylor în Neverland, Liza Minelli şi mai tânărul David Gest au făcut o nuntă de 3,5 milioane de dolari, dar mariajul a durat numai cinci ani.