De luni până vineri, evz.ro iţi propune câte un top din literatură. Completează-l cu nominalizarile tale, comentând pe site, şi poţi câştiga o carte pe zi!
Evz.ro iţi pune la încercare memoria si lecturile. De la cele mai malefice, zgârcite, simpatice/antipatice personaje, la cei mai tari detectivi ai literaturii si cărţile copilariei tale, evz.ro te supune la discutii si la vot.
În fiecare zi, de luni pâna vineri, te provocam cu o intrebare. Noi începem lista cu propuneri, iar tu eşti invitat să o completezi cu alte nominalizari, comentând pe site. Săptămâna aceasta, a doua de campanie, propunerile tale pot fi răsplătite cu o carte pe zi, cartea oferita de evz.ro în ziua în care ai postat comentariul. Luni dimineaţă vor avea loc 5 trageri la sorti, câte una pentru fiecare din zilele saptamanii precedente. Dintre toate raspunsurile trimise în fiecare zi, vom extrage câte 4 (in total 20). Editorii Evz vor decide ulterior care sunt cele 5 răspunsuri care merită câte o carte. Câştigătorii vor fi publicaţi pe site luni dupa-amiază. Te rugăm sa menţionezi la postarea comentariului si o adresă de email validă, pentru a putea intra in legatură cu tine in caz că ai fost desemnat căştigător.
Care sunt cele mai frumoase carti ale copilariei? Propunerile noastre sunt: > „Ciresarii” de Constantin Chirita > „La Medeleni” de Ionel Teodoreanu > „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain
Le asteptam si pe ale tale. Poţi câştiga cartea „Poarta coliviei”, oferită de Polirom.
Cartea de miercuri, 1 octombrie:
“Poarta coliviei”, Katie Hickman, editura Polirom
O fascinanta poveste de dragoste, pe fundalul plin de culoare si parfum al Constantinopolului din secolul al XVI-lea, o poveste care impleteste trecutul cu prezentul, Poarta Coliviei (2008) prezinta descoperirile lui Elizabeth Staveley, o cercetatoare de la Oxford care reconstruieste aventurile Celiei Lamprey, fiica unui capitan de corabie din secolul al XVI-lea si logodnica negustorului Paul Pindar. Disparuta intr-un naufragiu, Celia ajunge in haremul din Constantinopol, unde se pomeneste implicata in intrigile care se tes pentru favorurile sultanului si influenta politica si unde crima este un instrument mereu la indemina pentru atingerea scopului.
Citeste si: