Cele mai bune debuturi

Cele mai bune debuturi

Evz.ro îţi pune la încercare memoria si lecturile. De la cele mai malefice, zgârcite, simpatice/antipatice personaje, la cei mai tari detectivi ai literaturii si cărţile copilariei tale, evz.ro te supune la discuţii şi la vot. Noi îţi propunem câte un top din literatură. Completează-l cu nominalizarile tale şi poţi câştiga o carte pe zi! Tema de astăzi- cele mai bune debuturi. Noi începem lista cu propuneri, iar tu eşti invitat să o completezi cu alte nominalizari, comentând pe site. Poţi câştiga cartea "Amurg", oferită de editura Rao.

Săptămâna aceasta, a treia de campanie, propunerile tale pot fi răsplătite cu o carte pe zi, cartea oferita de evz.ro în ziua în care ai postat comentariul.

Luni dimineaţă vor avea loc 5 trageri la sorti, câte una pentru fiecare din zilele saptamanii precedente. Dintre toate raspunsurile trimise în fiecare zi, vom extrage câte 4 (in total 20). Editorii Evz vor decide ulterior care sunt cele 5 răspunsuri care merită câte o carte. Câştigătorii vor fi publicaţi pe site luni dupa-amiază. Te rugăm sa menţionezi la postarea comentariului si o adresă de email validă, pentru a putea intra in legatură cu tine in caz că ai fost desemnat căştigător.

Care sunt cele mai tari debuturi in roman din istoria literaturii?

Ne puteți urmări și pe Google News

> Liviu Rebreanu cu „Ion”, in 1920 > John Fowles cu romanul „Colectionarul”, in 1963 > Mario Vargas Llosa cu „Orasul si cainii”, tot in 1963 > Umberto Eco – „Numele trandafirului” (1980) > Zadie Smith - „Dinti albi” (2000), la doar 25 de ani

Ne-am oprit la cinci. Trimite-ne propunerile tale si poţi câştiga cartea „Amurg”, oferită de editura Rao.

Cartea de luni, 6 octombrie:

“Amurg”, Stephenie Meyer, editura Rao

“Amurg” este romanul de debut al lui Stephenie Meyer, care a consacrat-o drept «cel mai promiţător tânăr autor al anului 2005» (Publishers Weekly). Cartea a stat 56 de săptămâni pe lista de bestselleruri a The New York Times, 75 de săptămâni pe lista USA Today si a fost desemnata „Cea mai bună carte a deceniului” de Amazon.com. Roman din categoria fantasy, “Amurg” (“Twillight”) vorbeste despre lupta dintre instinct si dragoste, intr-o lume in care vampirii exista. Este primul dintr-o serie de patru volume, cel de-al patrulea si ultimul fiind lansat in Statele Unite la inceputul acestei luni.

 

Citeste si: > Cele mai tragice morti din literatura > Cele mai crunte batai din literatura

> Cele mai frumoase povesti de dragoste

> Cei mai tari detectivi