Cele mai bune arme în lupta cu muştele

Cele mai bune arme în lupta cu muştele

Pentru a veni în ajutorul celor chinuiţi de bâzâitul muştelor, un flagel ce apare în fiecare vară, ziarul britanic "Daily Mail" a făcut un top al celor mai eficiente metode în lupta cu acest duşman etern.

Cunoaşte-ţi duşmanul!

Cheia victoriei este cunoaşterea slăbiciunilor inamicului. De exemplu, muştele nu pot decola „în curbă“, zburând în linie dreaptă primii centimetri. Asta înseamnă că lovitura trebuie orientată în direcţia în care priveşte „victima“. Iar creierul primitiv nu-i permite să reacţioneze decât la o singură ameninţare. Sfatul specialiştilor: loviţi cu două ziare, din direcţii diferite. Surpriza e garantată.

Arsenalul învingătorilor

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima armă prezentată este aspiratorul, forţa de aspiraţie trebuind însă combinată cu atacul surpriză, pentru a le înşela vigilenţa. Din categoria artelor marţiale vine banda elastică, cu care puteţi nimeri şi cele mai mici ţinte de pe tavan. Spray-urile cu insecticid pot fi înlocuite cu succes cu spray-ul de păr, care le paralizează aripile, sau o soluţie de apă şi detergent de vase, care le afectează sistemul respirator. La categoria capcane, aveţi de ales între plantele carnivore şi hârtia de prins muşte, preferată de majoritatea oamenilor.

Cele mai eficiente arme rămân însă chiar palmele noastre. Puţină concentrare şi exerciţiu ne pot oferi o rată de succes impresionantă.

Pentru budişti sau sufletele duioase, specialiştii recomandă cutia de chibrituri goală, pentru prinderea şi eliberarea micilor creaturi sau deschiderea uşii la apus, pentru că muştele sunt atrase de lumina crepusculară.