Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, îi oferă lui George Copos controversata parcare din faţa Hotelului Hilton, contra cost, pentru că ştie că i-o va lua înapoi în trei luni. Copos acuză că e victima unei nedreptăţi, în timp ce turiştii care plătesc 160 de euro/noapte nu au unde să-şi parcheze maşinile în siguranţă.
 
După ce, în urma unui control efectuat de Ministerul Turismului, reprezentanţii hotelului au fost in formaţi că trebuie să refacă întreg dosarul pentru clasificarea unităţii de cazare, George Copos, patronul companiei care deţine Athenee Palace Hilton din Capitală, spune că e prins la mijloc între autorităţile statului, care nu respectă legea.


Pentru a obţine un nou certificat pentru cinci stele, el trebuie să dispună de locuri de parcare, şi asta într-un interval de 30 de zile de la data controlului, care a avut loc acum o săptămână. În prezent însă, locurile de parcare depind de decizia justiţiei, întrucât Copos apucase deja să cheme primăria în judecată. Şi pentru că şi procesul verbal al ministerului reprezintă „o nedreptate”, Copos contestă şi concluziile inspectorilor.

Primăria nu renunţă la tariful de 100 de euro/loc/lună
 
„Hotelul a fost construit în 1914, când erau caleşti şi nu era nevoie de locuri de parcare. Autorităţile locale ar trebui să aibă înţelegere”, explică omul de afaceri. Iar Sorin Oprescu este plin de bunăvoinţă. „Există o propunere pentru a-i închiria parcările, şi noi am fost de acord, dar el n-a vrut şi ne-a dat în judecată. Eu îi dau locurile, dacă le vrea, cu 100 de euro/ loc/lună, cât e tariful.

Dacă vom găsi finanţator, în toamnă i le iau ca să construiesc par carea subterană”, a afirmat primarul general. După ce a acuzat că suma cerută de autorităţile locale este mult prea mare, Copos supralicitează: „Le dau celor de la primărie suma dublă faţă de cât au încasat de la începutul anului, când au preluat toată parcarea, şi până acum”, a afirmat Gheorghe Copos. Primăria administrează parcarea cu pază şi încasează 1,5 lei/ oră/loc.