Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai mare showroom Mercedes din Romania

Cel mai mare showroom Mercedes din Romania

Centrul autorizat de vanzare si service Mercedes-Benz este de doua ori mai mare decat cel din Bucuresti.

De la sfarsitul acestei luni, locuitorii din Baia-Mare se vor putea mandri ca, in orasul lor, exista cel mai mare salon de prezentare din Romania al celebrei companii Mercedes-Benz. Showroomul va avea o suprafata de doua ori mai mare decat cel din Capitala, iar suprafata totala a reprezentantei va fi de 45.000 de metri patrati.

Cele mai noi modele de pe piata

Centrul Autorizat de Vanzare si Service Mercedes-Benz a fost construit de firma ATP Exodus, unul dintre principalii importatori de piese auto din tara. Investitia totala se situeaza in jurul valorii de 20 de milioane de euro, iar lucrarile demarate in luna martie 2007 au fost finalizate in timp-record.

Centrul are o suprafata totala de 45.000 de metri patrati, dintre care 10.000 de metri patrati o constituie suprafata construita, in timp ce reprezentanta din Bucuresti are o suprafata de 4.000 de metri patrati.

„Ziua inaugurarii va fi una speciala pentru Baia-Mare, dar mai ales pentru toti pasionatii de automobile. Am reusit sa aducem cele mai noi modele Mercedes care se afla pe piata”, sustine Mircea Cart, directorul general al firmei ATP Exodus.

Oferta de servicii pe care o vor avea la dispozitie baimarenii cuprinde service, caroserie, vopsitorie si vanzare masini si piese de schimb. Si, nu in ultimul rand, clientii vor gasi in showroom toate tipurile de Mercedes. Salonul de prezentare va fi deschis pentru public incepand din 28 ianuarie si va functiona de luni pana vineri, de la ora 9.00 la ora 18.00, iar sambata intre orele 9.00 si 14.00. Service-ul va fi deschis intre ora 8.00 si ora 17.00, de luni pana vineri, si sambata de la ora 8.00 la 13.00

Au ales Transilvania datorita dezvoltarii economice

In ceea ce priveste decizia amplasarii acestui centru autorizat Mercedes-Benz la Baia-Mare, repre-zentantii firmei ATP Exodus sustin ca s-au bazat mai ales pe ratiuni de business.

„Un motiv este locatia regionala. Transilvania a avut in ultimii zece ani o crestere economica remarcabila, care a dus bineinteles si la cresterea puterii de cumparare”, explica alegerea Mircea Cart, director general ATP Exodus. La fel de mult a contat si faptul ca datele statistice arata ca in zona Transilvaniei sunt concentrate cele mai multe firme de transport, in acest sens fiind necesar un service de asemenea amploare. Un alt motiv il constituie si faptul ca in cel mai important oras din Ardeal, Cluj-Napoca, exista deja un centru autorizat Mercedes-Benz. 

Pentru moment, reprezentantii centrului Mercedes-Benz sustin ca se vor concentra mai ales pe piata interna si nu au luat in calcul si potentialii clienti din tarile invecinate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News