Evenimentul ZileiSocialCel mai bătrân câine din lume a murit. Bobi avea aproape 32 de ani

Cel mai bătrân câine din lume a murit. Bobi avea aproape 32 de ani

Cel mai bătrân câine din lume a murit. Bobi avea aproape 32 de ani
Cel mai bătrân câine din lume a murit la doar cinci luni după ce și-a sărbătorit cea de-a 31-a aniversare la ferma din Portugalia, unde și-a petrecut întreaga viață.

A murit Bobi, cel mai bătrân câine din lume. Proprietarul unui studio de fotografie pentru animale de companie din Lisabona a dezvăluit peste noapte trista veste. O fotografie a lui Bobi a fost postată pe rețelele de socializare alături de mesajul: „Odihnește-te în pace, prietene. Mulțumesc că am avut privilegiul de a te cunoaște, cel mai bătrân câine din lume”.

Bobi, cel mai bătrân câine din lume a murit

Bobi a primit titlul de Guinness World Record pentru cel mai bătrân câine din lume în luna februarie. A detronat astfel un chihuahua din Ohio, în SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bobi a fost înregistrat ca fiind cel mai bătrân câine din lume din toate timpurile. Precedentul record era deținut de un câine australian care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani și cinci luni.

Câinii trăiesc, de obicei, între 10 și 13 ani. Se pare că vârsta lui Bobi a fost verificată de către medicul veterinar și de o organizație autorizată de guvernul portughez. În 1992, Bobi a fost înregistrat la Serviciul medical veterinar al municipalității din Leiria.

Vârsta lui Bobi a fost verificată de SIAC, o bază de date pentru animale de companie autorizată de guvernul portughez și administrată de Uniunea Națională a Veterinarilor. Proprietarul lui Bobi, Leonel Costa, a organizat o petrecere de aniversare pe 11 mai în satul Conqueiros din Portugalia. Stăpânul nu a comentat încă moartea câinelui său.

„Bobi a fost un războinic în toți acești ani, numai el știe cum a rezistat”

Leonel Costa, acum în vârstă de 38 de ani, avea doar opt ani când iubitul său animal de companie s-a născut într-o anexă în care familia sa depozita lemne. Când Bobi a împlinit 31 de ani, Costa a spus:

„Bobi a fost un războinic în toți acești ani, numai el știe cum a rezistat. Nu trebuie să fie ușor pentru că durata medie de viață a unui câine nu este atât de mare și dacă ar vorbi numai el ar putea explica acest succes. Suntem foarte fericiți și recunoscători vieții pentru că ne-a permis, după 30 de ani, să îl avem pe Bobi în viața noastră de zi cu zi”.

Proprietarul câinelui consideră că longevitatea animalului  s-a datorat”mediului calm și liniștit în care a trăit, alimentației sale cu hrană umană și a libertății de care a beneficiat. Vârsta sa îndelungată a fost, de asemenea, legată de genele sale. Gira, mama lui Bobi, a trăit până la vârsta de 18 ani, iar un alt câine al familiei, Chicote, a ajuns la 22 de ani, potrivit Daily Mail.

Bobi, cel mai bătrân câine din lume
Sursă foto: World Record Guiness Book

Bobi a murit la 31 de ani și cinci luni

Iubitorii de animale de companie au reacționat imediat la vestea morții lui Bobi. „Ce zi tristă”. „Ce viață lungă și fericită a avut Bobi”. „Să alerge liber și fericit”, sunt doar câteva din postările iubitorilor de animale.

Medicul veterinar care a fost prezent la petrecerea de 31 de ani a lui Bobi, a făcut teste pe animal pentru a înțeleage motivele longevității câinelui. În ciuda faptului că a supraviețuit mai mult decât toți câinii din istorie, cele 11.478 de zile petrecute pe pământ nu vor fi niciodată suficiente, pentru cei care l-au iubit.

„Când l-am întrebat pe Leonel care a fost rețeta sa pentru viața excepțional de lungă a lui Bobi, răspunsul său a fost rapid: „O alimentație bună, un contact constant cu natura, libertatea de a descoperi mediul în care trăiește, îngrijire veterinară constantă și dragoste. Bobi știe că este profund iubit. Dumnezeu să te aibă în pază, Bobi… ai învățat lumea tot ce trebuia să înveți”, a declarat medicul veterinar care l-a îngrijit pe Bobi, cel mai bătrân câine din lume.


Accesează: