In primavara acestui an, imediat dupa instalarea in functia de presedinte al bancii, Ghetea afirma ca salariile angajatilor institutiei sunt cu mult sub media pe sistemul bancar.

Salariile persoanelor care lucreaza la CEC vor fi marite in doua etape. Maririle nu sunt identice pentru toti angajatii CEC, ci vor fi efectuate in baza unor evaluari.

„Nu e vorba despre o ajustare asa … o crestere de salarii. Este vorba despre performanta individuala si despre eficienta, care sunt determinante in stabilirea cuantumului majorarii salariale”, explica presedintele CEC. Acesta nu a divulgat cu cat vor fi majorate, in medie, salariile celor care lucreaza in institutia de credit.

„Este un aspect care este convenit bilateral de sindicate si patronat; nu am un OK din partea lor sa discutam despre aceasta majorare”, a explicat Ghetea.

Pe de alta parte, seful CEC afirma ca evaluarile nu vor aduce disponibilizari de personal. Banca urmeaza sa faca relocari de personal, proces care are loc si in alte institutii din sistem, pentru a avea mai multi functionari care sa interactioneze cu clientii.