Potrivit dr Adina Alberts, această metodă folosită și în sterilizarea sălilor de operații, poate fi folosită și pentru pentru sterilizarea alimentelor precum și a oricăror alte obiecte care vin din exterior.

Sfaturile medicului le puteți vedea pe https://www.facebook.com/dradinaalberts/videos/205807127367315/

„Este bine știut cât de folositoare sunt lămpile UV în sterilizarea sălilor de operații. Simplu, eficient, ieftin și rapid. De ce nu se utilizează în România în lupta cu COVID-19? De ce nu există lămpi mobile cu UV-C peste tot în spațiile destinate întrunirilor, în magazine, în farmacii, în spitale sau în policlinici!
Există și varianta foarte simplă, de uz casnic, sub forma unui bec, pe care dacă îl atașați la o veioză, veți avea la îndemăna mereu, cea mai eficientă armă de sterilizare, și anume fascicolul de raze ultraviolete de tip C. Sau există varianta lămpilor cu baterii, precum cea descrisă în materialul video.
Conform celor mai noi studii, lumina UV-C este inofensivă pentru om, dar germicidă pentru bacterii, fungi și virusuri, inclusiv pentru noul corona”, a scris dr. Adina Alberts pe Facebook