Cea mai lungă ţigară de foi din lume

Cea mai lungă ţigară de foi din lume

Un cubanez angajat al unui magazin de ţigarete a bătut recordul celei mai lungi ţigări de foi din lume, în lungime de aproape 82 metri, relatează presa internaţională. Producătorul ţigaretei împreună cu echipa sa a lucrat la trabucul cubanez gigantic timp de o săptămână.

Jose Castelar Cairo, cunoscut drept "el Cueto", în vârstă de 67 de ani, a intrat din nou în Cartea Recordurilor Guiness. Cubanezul a bătut propriul său record anterior, cu un trabuc lung de 60 de metri.

Cea mai lungă ţigară de foi din lume ocupă 12 încăperi din castelul San Carlos de la Cabaña din Havana, unde în aceste zile se desfăşoară un târg turistic internaţional, relatează RIA Novosti.

Jose Castelar Cairo a început să răsucească ţigări de la vârsta de 14 ani. Pasiunea pentru a intra în cartea recordurilor a început în anul 2001, când a răsucit un trabuc de 11,04 metri lungime. După doi ani, a produs o ţigară de foi de 14,86 metri, iar în 2005 una de 20,41 metri. Ţigareta prezentată în 2008 avea o lungime de 45,38 metri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un produs premium

Cel mai lung trabuc din lume conţine frunze de tutun culese de pe plantaţia din San Juan y Martinez, din regiunea Vuelta Abajo. În această regiune din vestul ţării există tradiţia cultivării tutunului pentru cele mai rafinate ţigări de foi cubaneze.

Tutunul pentru cea mai lungă ţigară a fost cultivat de un specialist cunoscut şi premiat, Hector Luis Prieto. Astfel, produsul face parte din clasa premium şi va putea fi fumat după ce va fi tăiată în bucăţi de dimensiunea unor ţigări obişnuite.

"Cuba este ţara unde se produce cel mai bun tutun din lume. De aceea exact aici trebuie să fie produsă cel mai lung trabuc din lume", a declarat el Cueto, care lucrează de peste 50 de ani în industria tutunului. <iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/LXi92cUgiLc" height="349" width="560"></iframe>