Evenimentul Zilei > Economie > CE zvonuri dezminte conducerea Volkswagen!
CE zvonuri dezminte conducerea Volkswagen!

CE zvonuri dezminte conducerea Volkswagen!

Volkswagen a dezminţit informaţiile din presă conform cărora al treilea mare acţionar a solicitat conducerii reducerea influenţei sindicatelor VW.

Acţiunea ar fi avut loc, pe fondul încercărilor grupului german de a depăşi scandalul emisiilor, transmite Reuters, preluată de Agerpres

Directorul general Matthias Mueller şi preşedintele Hans Dieter Poetsch s-au întâlnit duminică la Doha cu liderii Fondului suveran de investiţii din Qatar (QIA) pentru a discuta stadiul investigaţiilor în scandalul emisiilor precum şi noua structură a companiei VW, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Publicaţia germană 'Bild am Sonntag' anunţase că QIA va solicita la întâlnire reducerea rolului Consiliului angajaţilor VW. Reprezentanţii Consiliului deţin în Board-ul de supervizare tot atâtea locuri ca şi acţionarii şi au o influenţă majoră în compania germană, în trecut fiind împotriva reducerilor de costuri. Board-ul de supervizare este compus din 20 de membri, din care doi sunt numiţi de Fondul suveran de investiţii din Qatar.