Ce să mănânci ca să arăți cu zece ani mai tânăr. Aceste alimente nu trebuie să lipsească din dieta ta

Ce să mănânci ca să arăți cu zece ani mai tânăr. Aceste alimente nu trebuie să lipsească din dieta ta Sursă: Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Cercetătorii au descoperit care sunt alimentele care te ajută să pari cu 10 ani mai tânăr. Ei au mai explicat de ce nu este bine să ținem o dietă bogată în proteine, grăsimi saturate şi zaharuri simple.

Potrivit unor cercetări, genetica reprezintă aproximativ 25% din durata de viaţă a unei persoane, restul fiind reprezentat de dietă, mediul înconjurător, exerciţiile fizice şi alţi factori legaţi de stil de viaţă. Oamenii de știință au explicat care este regimul alimentar care ne ajută să părem cu 10 ani mai tineri și de ce nu este bine să ținem o dietă bogată în grăsimi saturate şi zaharuri simple. Riscăm să ne ne confruntăm cu diabetul, obezitatea, tumorile, bolile cardiovasculare, neurodegenerative şi autoimune.

Studiile arată că este bine să consumăm cereale cu adevărat integrale, precum: orez, paste şi pâine.

Alimentele care ne ajută să arătăm mai tineri

Carnea trebuie consumată cu moderaţie. Cercetătorii vă recomandăsă vă limitaţi consumul de carne la puţin peste 50 de grame de cinci ori pe lună. Ei au mai spus că este bine să nu consumăm carne din comerț.

Ne puteți urmări și pe Google News

Leguminoase gătite în fiecare zi

Ei recomandă înlocuirea cărnii cu leguminoasele, precum fasolea neagră, soia, lintea, năutul, fasolea albă. Ele sunt conţin mai mulţi nutrienţi per gram decât orice alt aliment.

Peștele

Oamenii de știință au mai descoperit că cei care mănâncă pește zilnic arată mai tineri. Cele mai bune alegeri de peşte sunt sardinele, anşoa şi codul, care nu sunt expuse la niveluri ridicate de mercur sau alte substanţe chimice.

Brânzeturile

Laptele şi derivatele din lapte trebuie să facă parte din dieta zilnică, dar cu moderație. Este important să alegem alimente care nu sunt calorice și care nu conțin multă grăsime.

Până la patru ouă pe săptămână

Ouăle joacă un rol pozitiv în prevenirea bolilor şi promovarea sănătăţii. Acestea sunt o alternativă foarte bună a cărnii. 2 până la 4 ouă pe săptămână reprezintă o cantitate optimă.

Renunțați la zaharuri

Cercetătorii au declarat că zahărul poate fi înlocuit cu mierea și fructele. Este indicat să evităm celelalte alimente din comerț care conțin zahăr, în special dulciurile, potrivit Mediafax.