Ce s-a întâmplat cu miliardarii României?

Ce s-a întâmplat cu miliardarii României?

Revista presei.

Adevărul Ce s-a întâmplat cu miliardarii României?

Au de suferit milionarii României din cauza crizei financiare? Le-au scăzut averile de anul trecut până acum?

Apariţia în urmă cu câteva zile a topului miliardarilor Forbes a confirmat faptul că averile românilor sunt în scădere. Faţă de anul trecut, în ediţia din acest an se mai află doar un singur român, respectiv Dinu Patriciu, a cărui avere a fost estimată la 1,8 miliarde dolari (1,41 miliarde euro). El are cu 700 milioane dolari mai puţin, în scădere de la 2,5 miliarde dolari, în 2008. Ion Ţiriac, cel de-al doilea român aflat în 2008 în acest clasament, nu s-a mai regăsit în 2009 printre miliardarii lumii. Sub un miliard

Cotidianul

Copiii şi pacienţii din ospicii, şoareci de laborator „pentru progresul ştiinţei“

Scandalul experimentelor pe oameni, permise prin proiectul Codului civil, s-a internaţionalizat ajungând la comisarul european pentru Sănătate şi la Comisia de Bioetică a CE.

Proiectul noului Cod civil prevede la art. 73 că „intervenţiile în scop de cercetare ştiinţifică asupra unui minor sau asupra unei persoane lipsite de discernământ din cauza unui handicap mintal, unei tulburări mintale grave sau dintr-un alt motiv similar se pot efectua numai dacă rezultatele previzibile sunt de natură fie să aducă un beneficiu real şi direct sănătăţii sale, fie să contribuie în mod semnificativ şi cu un risc minim pentru persoana în cauză la dezvoltarea ştiinţei medicale“. Actul normativ aflat în dezbaterea Parlamentului prevede, ca filtru contra abuzurilor, că aceste intervenţii „se pot efectua numai cu consimţământul reprezentantului, al ocrotitorului legal sau, după caz, al mandatarului ori curatorului, precum şi cu autorizarea instanţei tutelare“. Libertatea

Minculescu se pregăteşte pentru transplant

Cristi Minculescu (foto), solistul trupei Iris, se află, de săptămâna trecută, într-o clinică din Germania unde este pregătit pentru transplantul de ficat.

Potrivit managerului formaţiei Iris, Cosmin Nicoară, data când va avea loc intervenţia va fi stabilită în aceste zile. “Se fac analizele şi testele de dinainte de operaţie. Noi vom afla azi sau mâine când va avea loc transplantul”, a declarat Nicoară.

România Liberă

Radarele private, incurajate de politie Politia Rutiera nu pare dornica sa cumpere radare proprii astfel incat consistentele venituri incasate pentru nerespectarea legii de catre vitezomani sa ajunga la stat, si nu in buzunarele private ale unor "baieti destepti".

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice va incepe mai multe controale in tara pentru a verifica legalitatea asocierilor dintre primarii si firmele furnizoare de radare. Aparitia articolului "primariile rutiere jumulesc soferii cu 5 radare/km", in care aratam ca sute de localitati s-au pus pe facut bani asociindu-se cu firme private, instaland detectoare de viteza – si impartind amenzile incasate cu aceste societati comerciale –, a suscitat interesul cititorilor nostri, motiv pentru care am hotarat sa continuam investigatiile in acest caz.

Jurnalul Naţional

Concurenţă pentru uciderea lui Ceauşescu

Generalul în rezervă Andrei Kemenici, fost comandant al Unităţii Militare Târgovişte, vorbeşte după 20 de ani despre cele patru zile şi trei nopţi din decembrie 1989, atunci când a avut cuplul prezidenţial în "curtea" proprie.

Convorbirile purtate cu Nicolae Ceauşescu înainte de execuţie pun în lumină un posibil răspuns la enigmele revoluţiei române: evenimentele din decembrie au fost sprijinite de americani, de ruşi şi de unguri. Chiar şi în ultimele momente, Ceauşescu a crezut că el este singura "cale" pe care trebuie să o urmeze poporul şi că, în lipsa lui, din România va rămâne doar Muntenia de odinioară. În ciuda sugestiilor primite repetat de la Bucureşti de a regiza situaţii pentru a-i lichida pe cei doi, gene­ralul nu a vrut să-şi păteze mâinile cu sânge. Însă teroarea de a avea lângă el "o bombă cu neutroni", ţinută în cel mai mare secret, l-a obligat în mai multe rânduri să ordone împuşcarea soţilor Ceauşescu, în cazul în care se încerca salvarea lor. Ziua

Crin de Cotroceni

Noul lider al PNL isi dedica mandatul confruntarii cu Basescu la prezidentiale. Antonescu a declarat ca in cazul unui rezultat foarte prost la alegeri, pozitia de sef de partid devine "foarte putin interesanta".

Crin Antonescu si susti­natorii sai, in frunte cu Ludovic Orban, au castigat la Congresul liberalilor cam tot ce si-au dorit. Anto­nescu a devenit liderul PNL, obtinand cu 327 de voturi mai mult decat Tariceanu. Orban a ajuns prim-vicepresedinte, spulberandu-l pe contracandidatul Romeo Stavarache, singurul adversar ramas in cursa dupa retragerea "taricenilor" Teodor Atanasiu si Marian Petrache. Gândul

Dealerii de maşini noi se apără de criză vânzând maşini vechi

Criza, taxa de primă înmatriculare şi programul Rabla pentru toate mărcile - vinovaţi de declinul pieţei second-hand. BMW vinde maşini rulate în Germania, Ţiriac şi Weltauto au sute de maşini în parc, Autoitalia se pregăteşte să lanseze divizia de rulate.

„Estimăm că 50% din parcurile auto din ţară se vor închide, mai ales cele mici. Parcurile mari, care sunt situate spre ieşirea din oraş, au o ofertă mai bogată de maşini, chiria e mai ieftină şi îşi pot susţine afacerea, însă cele mici au doar maşini scumpe, sunt amplasate în centrul oraşului unde chiria e mai mare, vând greu şi vor fi nevoite să renunţe la afacere, eventual să construiască pe terenul respectiv. Asta e consecinţa crizei şi a taxei de primă înmatriculare”, a declarat pentru Gândul Florin Pîrvu, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CNIMM).

Ne puteți urmări și pe Google News