Evenimentul Zilei > Actualitate > CE Polo: România – Muntenegru 9-9. Tricolorii au ratat calificarea în sferturi
CE Polo: România – Muntenegru 9-9. Tricolorii au ratat calificarea în sferturi

CE Polo: România – Muntenegru 9-9. Tricolorii au ratat calificarea în sferturi

Naţionala de polo masculin a României a terminat la egalitate cu reprezentativa similară a Muntenegrului, scor 9-9, şi a ratat califcarea în sferturile de finală ale Campionatului European de Polo 2010 din Zagreb (Croaţia).

După debutul furtunos, cu două victorii în faţa Turciei (6-12) şi Spaniei (10-11), medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, elevii lui Istvan Kovacs s-au văzut depăşiţi de ţara gazdă, Croaţia (7-13) şi Italia (10-7), dar au încheiat faza grupelor cu fruntea sus, fiind egalii campionilor europeni en-titre, Muntenegru (9-9).

Cu şapte puncte adunate, tricolorii au terminat Grupa A de la Campionatul European pe locul 4 şi vor juca în play-off-ul pentru locurile 7-12.

Echipele clasate pe primul loc în cele două grupe vor juca direct în semifinale, în timp ce formaţiile de pe locurile 2-3 vor juca în sferturile de finală.

Deşi a ratat calificarea între primele şase reprezentative europeane, România este calificată la turneul final al Campionatului Mondial din 2011, după ce a ocupat locul 5 luna trecută, în turneul Ligii Mondiale.

În grupa B, favoritele s-au impus clar. Campioana olimpică Ungaria a obţinut calificare în semifinale, în timp ce Serbia, campioana mondială en-titre şi Germania s-au calificat în sferturi.

CE 2010 – Zagreb

Grupa A:

 1. Italia – 12 puncte
 2. Muntenegru – 10
 3. Croaţia – 9
 4. România – 7
 5. Spania – 3
 6. Turcia – 0
 • Italia şi Croaţia se vor întâlni în această seară, de la ora 21.40, în ultimul meci din grupa A.

Grupa B:

 1. Ungaria – 13 puncte
 2. Serbia – 12
 3. Germania – 9
 4. Grecia – 4
 5. Rusia – 3
 6. Macedonia 3
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: