„Suma plătită de CE Oltenia către bugetul de stat, în primele 9 luni ale acestui an, se ridică la valoarea  de  413 milioane RON,  din  care  numai  în  luna  septembrie  a  fost  achitată  suma  de 66 milioane RON”, se arată în comunicatul CE Oltenia.

Oficialii companiei precizează că Certificatul de Atestare Fiscală emis de ANAF, în data de 24.09.2015, cu valabilitate 30 de zile, arată că CE Oltenia figurează cu suma de 0 lei ca şi obligaţii de plată şi/sau sume de rambursat la data de 31.08.2015.

ANAF a început executarea silită a Complexului Energetic Oltenia pentru datorii de 25 milioane lei

„CE Oltenia a solicitat ANAF şi emiterea unui Certificat de Atestare Fiscala cu obligaţiile de plată existente în sold la această dată, care va fi făcut public ulterior. Societatea CE Oltenia nu a fost niciodată în situaţia de a fi executată silit de ANAF”, susţin oficialii companiei.

Aceştia consideră că datele de pe site-ul ANAF sunt neactualizate şi nu corespund cu datele din evidentele fiscale ale companiei.

„De asemenea, ţinem să menţionăm că CE Oltenia nu a înregistrat nici obligaţii de plată restante către băncile finanţatoare privind rambursarea de rate, dobanzi şi comisioane, fapt confirmat de către acestea, iar obligaţiile de plată către furnizori se află în termenele scadente de plată, conform prevederilor contractuale, reprezentând obligaţii curente”, se arată în comunicat.