Evenimentul Zilei > Actualitate > Cronica neagră a cârcotaşului: Şerban Huidu, a doua întâlnire cu Moartea. Ce-i în mintea lui, după ce a omorât doi oameni
Cronica neagră a cârcotaşului: Şerban Huidu, a doua întâlnire cu Moartea. Ce-i în mintea lui, după ce a omorât doi oameni

Cronica neagră a cârcotaşului: Şerban Huidu, a doua întâlnire cu Moartea. Ce-i în mintea lui, după ce a omorât doi oameni

Astrologii care i-au desenat harta astrelor lui Şerban Huidu au spus că ziua de ieri îi era scrisă pentru o nenorocire. O singură situaţie l-ar fi salvat de la tragedie: să nu fi fost el la volan.

16 octombrie 2011. În dreptul Pensiunii Gil din localitatea Timişul de Sus, judeţul Braşov, un Mercedes ML intră pe contrasens şi izbeşte în plin un Logan cu trei pasageri. Ştirea se rostogoleşte la televizor ca în oricare weekend: victime, carosabil ud, ninsoarea bat-o vina!, medici, descarcerări. Informaţiile curg una peste alta până când vinovatul, "un cetăţean de 35 de ani, din Bucureşti", are, într-un final, o identitate: Şerban Huidu.

După accidentul pe care l-a suferit anul trecut, în luna decembrie, o aură a compasiunii publicului îl ţinea deoparte de orice bârfă mondenă. Antipatiile pe care şi le-a câştigat sistematic la televizor prin prisma ocupaţiei de "vânător de loaze" s-au şters cu desăvârşire. Ieri însă a redevenit, fără intenţie, "cârcotaşul ăla rău". Şoferul Loganului şi pasagera din dreapta au murit cu echipajul SMURD lângă ei.

O interpretare a astrelor: îi e scris să aibă ghinion

Într-o hartă astrologică succintă, Cristina Demetrescu explică de ce Şerban Huidu e urmărit de ghinion. În calculele astrologului, ziua de 16 octombrie îi era scrisă lui Huidu pentru o nenorocire. Racul, zodia sub semnul căreia s-a născut realizatorul TV, trece printr-o perioadă proastă.

"În momentul în care Luna se află în Gemeni, zodia de dinaintea Racului, sunt două zile de mari încercări. Şerban Huidu are un destin al morţii şi al renaşterii. Are destinul pe Scorpion, un destin al accidentelor brutale, dar are şi Soarele din Rac. Se poate spune că trăieşte mai multe vieţi într-una singură", a spus astrologul Cristina Demetrescu, care mai adaugă că e posibil ca vedeta TV să moştenească energii negative din familie, energii care existau dinainte ca el să se nască: "Lui Şerban Huidu i s-au absolvit nişte păcate dintr-o viaţă anterioară şi a fost lăsat să trăiască o viaţă christică, în care să-i ajute pe oameni, nu să-i rănească".

Emisiunea ar putea fi de vină

Cristina Demetrescu mai spune că încărcătura cu energii negative ar putea fi şi din cauza emisiunii "Cronica Cârcotaşilor", pe care acesta o realizează la Prima TV: "Este un alt semn că trebuie să-şi schimbe ocupaţia".

Semnele zodiacale ale lui Şerban Huidu mai spun că îi este dat să trăiască o mare nenorocire. "Acest mare ghinion i-a fost împărţit în mai multe etape. Primul accident, cel cu motocicleta, apoi accidentul de la schi, apoi moartea soacrei – sunt semne că el trebuie să se oprească. Dacă el va înţelege că e timpul să facă o schimbare, aceste nenorociri se vor opri", a mai spus Demetrescu.

OPINIA UNUI EXPERT ÎN NEUROLOGIE

"Eu interzic pacienţilor mei să conducă"

Tragedia de ieri atrage atenţia asupra capacităţii de concentrare la volan a lui Şerban Huidu. Poliţiştii susţin că medicul care îl are sub observaţie trebuia să decidă dacă el poate conduce sau nu o maşină.

Profesor doctor Constantin Popa, directorul Institutului de Boli Cerebrovasculare, a explicat, pentru EVZ, că oamenii care au suferit traumatisme cranio-cerebrale au voie să conducă doar după ce sunt testaţi psihologic: "Eu interzic pacienţilor mei să conducă în astfel de situaţii. Riscul este prea mare. Pot apărea în timp probleme de comportament".

CE SPUNE PSIHIATRUL

"Aceşti oameni au reflexele îngheţate"

Psihiatrul Gabriel Diaconu a explicat că, de cele mai multe ori, oamenii care trec prin şocuri post-traumatice au reflexele îngheţate: "Este normal ca după mai multe experienţe de acest gen să nu mai poţi reacţiona în fracţiuni de secundă, nu mai ai un reflex care să-ţi permită să eviţi o astfel de tragedie. Nu mai există agerime. E ştiut că un om care a trecut printr-un accident, rutier sau pe o pârtie, sau oriunde altundeva, să-şi amintească totul: de la imaginea fiarelor contorsionate, de la mirosul unui impact. Cam asta s-a întâmplat şi cu Şerban Huidu. Şi-a mai văzut o dată moartea cu ochii".

Psihiatrul mai spune că, în România, şoferii care produc accidente mortale nu sunt monitorizaţi psihiatric sau psihologic: "E foarte important ca un medic să evalueze starea mintală a unui astfel de om. Trebuie să admitem că Huidu era într-o perioadă deplorabilă din punct de vedere psihologic. Acum, pe el îl disculpă un singur lucru: a trăit cu impresia, pentru că nimeni nu i-a spus altfel şi nimeni nu l-a contrazis, că poate în continuare conduce o maşină".

Statisticile dovedesc: sunt mari şanse de recidivă

Medicul Gabriel Diaconu mai punctează faptul că rapoartele medicale internaţionale arată că aceia care provoacă accidente sunt predispuşi să fie implicaţi într-un nou impact, chiar la scurt timp după. Ce e în mintea lor? "Unii simt că au un fel de graţie divină şi continuă să aibă un comportament la risc, de genul «dacă n-am murit, înseamnă că sunt special». Alţii însă găsesc explicaţii mistice, precum blestemele."

Mai mult, spune specialistul, Şerban Huidu a mai greşit şi în momentul în care, întors din Austria, a grăbit recuperarea pentru a se întoarce la muncă: "Aceste cazuri sunt vindecabile. Dar se vindecă, în principiu, cu terapii pe termen lung şi cu răbdare".

"Nu-l disculpă decât faptul că a trăit cu impresia că poate conduce fără probleme o maşină. Nimeni nu l-a contrazis.”

GABRIEL DIACONU, psihiatru

ANCHETĂ

În urma accidentului de ieri, Şerban Huidu a rămas internat în spital, pentru supraveghere medicală. Dacă va fi găsit vinovat pentru ucidere din culpă, el poate face până la 10 ani de închisoare

Petrişor Cană

Clipa fatidică care a condus la o nouă tragedie în care este implicat Şerban Huidu a venit ieri la ora 11.55. Grăbit să ajungă la Braşov, prezentatorul TV a călcat pedala de acceleraţie la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, pe DN1, la kilometrul 149. Huidu a vrut să depăşească maşinile din faţa sa, deşi linia continuă îi interzicea acest lucru. În acel moment, autoturismul de teren, marca Mercedes ML, în care se mai aflau soţia sa, Cristina, bona şi cei doi copii, a izbit frontal un alt autoturism. Loganul care circula regulamentar a fost făcut praf şi s-a răsturnat pe marginea drumului.

Tragedia de pe DN 1

Un pensionar braşovean de 65 de ani, Ştefan Balogh Lungu, cel care conducea Dacia, a murit pe loc. După aceea, în ciuda eforturilor medicilor de a o resuscita, şi-a pierdut viaţa şi o femeie de 54 de ani, Maria Drăghici, tot din Braşov, care se afla pe scaunul din dreapta al Loganului.

Un alt pasager în Logan, Ion Garbiş, de 57 de ani, a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. A fost operat de urgenţă, însă a murit în această dimineaţă.

Scenele de coşmar care au urmat impactului violent de pe DN1 au fost greu digerate de soţii Huidu şi de cei doi copii ai lor. Prezentatorul a ajuns în stare de şoc la spital. A scăpat doar cu un traumatism cerebral minor, dar a fost internat şi i s-a făcut o investigaţie la tomograf. El a rămas sub supraveghere medicală deoarece, susţin medicii, trebuia ţinut sub observaţie, având în vedere că a suferit, în decembrie anul trecut, accidentul grav din Austria.

La rândul ei, Cristina Huidu a suferit o fractură la gleznă şi are piciorul în gips. Şi ea a rămas internată. Copiii, în schimb, au fost lăsaţi să plece acasă.
<iframe src=’http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=60522178&section=1&video_section_id=1′ frameborder=’0′ style=’width: 495px; height: 500px; scrolling: no;’></iframe>
SURSA FOTO&VIDEO: stirileprotv.ro

Recidivist

Ancheta în acest caz a fost demarată de Poliţia Rutieră din Braşov. Până acum, s-a stabilit că vinovat este Şerban Huidu. Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a precizat pentru EVZ că realizatorul TV a rămas fără permis şi în urmă cu doi ani.

La doar trei kilometri de locul unde a avut loc tragedia de ieri, el a fost filmat de o cameră radar care a înregistrat cum Huidu a depăşit linia continuă.

Huidu este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporal gravă. Deoarece au murit doi oameni, pentru această faptă el riscă zece ani de închisoare.


ÎMPREUNĂ. Şerban Huidu, alături de soţia lui, Cristina
FOTO: LIBERTATEA