Ce cere România de la noul buget al UE

Ce cere România de la noul buget al UE

Menținerea unor alocări semnificative pentru politica de coeziune și pentru politica agricolă comună sunt principalele priorități pe care le are România în ceea ce privește bugetul UE pe perioada 2014-2020, potrivit ministrului afacerilor europene, Leonard Orban.

”România susţine propunerea Comisiei Europene privind cuantumul total al bugetului pentru perioada 2014-2020, considerând că aceasta reprezintă un bun punct de plecare pentru negocierea viitorului cadru financiar multianual”, a declarat Orban, citat de Agerpres. „Aceste politici au potenţialul de a contribui la reducerea decalajelor de dezvoltare faţă de celelalte state membre, acesta fiind de fapt obiectivul major pe care îl urmărim”, a completat ministrul, făcând referire la politica agricolă comună și la cea de coeziune.

Primele dezbateri privind noul buget multianual al Uniunii Europene se vor purta în perioada martie-iunie 2012, în cadrul Consiliului de Afaceri Generale, concluziile acestora urmând să fie apoi prezentate Consiliului UE în luna iunie.

Ne puteți urmări și pe Google News