Ce casă poţi lua cu 100.000 euro aproape de București

Ce casă poţi lua cu 100.000 euro aproape de București

Criza a însemnat aur curat pentru cei care pot şi vor să-şi cumpere o locuinţă pe pământ. Cu această sumă, în 2008, îţi luai apartament de două camere în Capitală. Acum, găseşti uşor o vilă.

Piaţa imobiliară este sectorul economic poate cel mai afectat de criza din ultimii ani. Cine poate face rost de 100.000 de euro pentru a-şi cumpăra astăzi o casă lângă Bucureşti are infinit mai multe opţiuni decât avea în 2008. Atunci, acesta era preţul unui apartament de două camere într-un bloc comunist situat într-o zonă cel mult acceptabilă. Linişte şi spaţiu generos, în afara oraşului Astăzi însă, dacă vreţi să scăpaţi de tumultul oraşului, aveţi de unde alege. Sunt multe complexuri de case în jurul Bucureştiului, cu vile cu etaj având o suprafaţă de peste 100 mp, nou construite şi având, implicit, o izolaţie termică şi fonică cel puţin acceptabilă. "Marile avantaje ale unei case situate în afara Bu cureştiului sunt spaţiul generos şi liniştea. Printre dezavantaje se numără însă infrastructura nemodernizată şi lipsa transportului în comun", spune Mona Ardeleanu, director PR la Ozone Homes. La ce trebuie să fie atent cumpărătorul Cumpărătorii ar trebui să fie atenţi la calitatea materialelor din care este făcută casa. Este foarte importantă izolaţia termică a casei, atrage atenţia Ardeleanu. "O locuinţă o cumperi pentru mulţi ani de zile. O izolaţie termică bine făcută poate reduce mult în viitor costurile de întreţinere", a afirmat aceasta. Una dintre ofertele prezente pe piaţă este cea din ansamblul Sydney Residence, aproape de Centrul Comercial Băneasa. Vilele costă 99.000 euro, TVA inclus, iar suprafaţa construită este de 142-147 metri pătraţi. În dotarea standard intră băile cu toate obiectele sanitare incluse, faianţă, gresie, parchet din lemn în livingroom, bucătărie cu mobilier, chiuvetă, aragaz, cuptor, hotă, maşină de spalat vase şi frigider, pază non-stop, iar dormitoarele au mochetă. Peste 100 mp, aproape 90.000 euro O altă variantă este Avalon Residence, din Tunari. Casele de acolo sunt însă doar în stadiul de proiect, cu începere din primăvară. Preţul este de 86.100 euro, TVA inclus. Suprafaţa este de 120 mp, P+1, grădină de minim 150 mp şi trei locuri de parcare.

Green City este în localitatea 1 Decembrie, pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, la câţiva kilometri de Bucureşti. Preţurile încep de la 69.900 de euro. Casele au o suprafaţă construită de circa 126 mp, iar termenul de predare este de maxim 120 zile de la semnarea contractului. În complexul "La Grădina" din Popeşti- Leordeni, vilele au un preţ de aproape 100.000 de euro şi o suprafaţă construită de 130 mp, patru camere şi trei grupuri sanitare. În preţ sunt incluse, printre altele, două locuri de parcare, gresie, faianţă şi termopane. În comuna Cernica, complexul Ada Residence, vilele au o suprafaţă construită de 150 mp, supraveghere video, trei camere, şi costă 95.000 euro. "Marile avantaje ale unei case situate în afara Bucureştiului sunt spaţiul generos şi liniştea.“ MONA ARDELEANU, Director PR Ozone Homes VARIANTE Ce alternative ai dacă vrei o locuinţă în oraş Cei care vor neapărat o casă în Bucureşti şi nu doresc să cheltuie mai mult de 100.000 de euro au varianta unor case mai vechi. În oferta unor agenţii imobiliare precum Coldwell Banker, Zoom City, Tentant Imobiliare sau New Age Imobiliare se găsesc imobile care satisfac aceste cerinţe. Zonele în care găsiţi aceste case sunt Titulescu, Berceni, Bucureştii Noi, Ştirbei Vodă, Pache Protopopescu, Colentina, Ştefan cel Mare sau Titan. La acest preţ, de obicei, casele au o suprafaţă de maxim 100 mp, o vechime de 20-30-40 de ani, nu au izolaţie termică prea bună, iar costurile cu întreţinerea sunt, implicit, mai mari. Suprafeţele terenurilor pe care sunt construite acestea sunt foarte mici, de sub 150 mp, iar imobilele sunt înghesuite una în alta din cauza lipsei de spaţiu. Tot din cauza lipsei de spaţiu, locul de parcare poate deveni o problemă. De asemenea, trebuie să aveţi grijă la vecinii pe care-i aveţi în zonă, pentru a nu avea probleme ulterior. În plus, este recomandat să aveţi un sistem de alarmă conectat la o firmă de pază care să intervină repede în caz de nevoie. Dacă nu aveţi maşină personală este bine să aveţi aproape o staţie RATB sau de metrou. 100 de metri pătraţi este de regulă suprafaţa maximă a unei case de sub 100.000 de euro în Capitală Citiţi şi:

  • Când chiria e mai bună ca rata
  • Ce trebuie să faci ca să revinzi în profit un apartament
  • Chiriile apartamentelor în 2012 fie scad, fie stau pe loc

Ne puteți urmări și pe Google News