Evenimentul Zilei > International > Ce pedeapsă riscă un licean care l-a insultat pe PREŞEDINTELE ţării
Ce pedeapsă riscă un licean care l-a insultat pe PREŞEDINTELE ţării

Ce pedeapsă riscă un licean care l-a insultat pe PREŞEDINTELE ţării

Un licean turc a fost arestat şi inculpat la Konya, oraş din centrul Turciei, pentru că l-a insultat pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Elevul este membru al unei mişcări de stânga şi a fost acuzat că l-a insultat miercuri pe Erdogan în timpul unei ceremonii în memoria unui tânăr institutor laic ucis de islamişti în 1930, a precizat postul de ştiri CNN-Türk.
 Tânărul l-a criticat pe preşedintele turc, acuzând în special 'corupţia'

Reţinut în cursul serii de poliţie şi prezentat în faţa unui judecător, minorul a fost inculpat şi trimis la închisoare. El riscă până la patru ani de detenţie. Avocatul său urmează să prezinte joi o cerere instanţei pentru a obţine eliberarea sa, transmite Agerpres.

Guvernul turc, condus din 2003 şi până în august 2014 de Erdogan, ales apoi preşedinte, a fost vizat în vara anului 2013 de o mişcare populară de contestare, care a acuzat "deriva sa autoritară şi islamistă".

Un amplu scandal de corupţie a zguduit apoi puterea în iarna 2013-2014, un caz care a fost clasat de justiţie, potrivit AFP. Erdogan l-a acuzat pe fostul său aliat, deveni principalul inamic, imamul în exil Fetullah Gulen, că a orchestrat acest scandal pentru a-l înlătura de la putere.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News