Evenimentul Zilei > Politica > Ce a DECLARAT Elena Udrea despre ultima înregistrare a lui Sebi Ghiţă
Ce a DECLARAT Elena Udrea despre ultima înregistrare a lui Sebi Ghiţă

Ce a DECLARAT Elena Udrea despre ultima înregistrare a lui Sebi Ghiţă

Fostul deputat Elena Udrea a comentat cele mai recente afirmaţii ale lui Sebastian Ghiţă. Aceasta a declarat că, prin ultimele dezvăluiri, s-a aflat ce căuta generalul Florian Coldea la vila de la Cheia, unde a avut loc ultima discuţie privată dintre Ghiţă şi Coldea.

''Mi-e greu să nu fac un comentariu, după cea de-a opta înregistrare a lui Ghiţă…Spune că după dezvăluirile mele despre Florian Coldea din 30 ianuarie 2015, acesta a fost chemat să dea explicaţii în faţa unei comisii interne din SRI. Ca să se justifice în faţa Comisiei, Coldea i-a cerut lui Ghiţă facturi pe numele lui care să dovedească faptul că el însuşi şi-a plătit vacanţele făcute cu fostul deputat şi nu le-a primit cadou de la acesta. Ghiţă i-a dat facturi false, pentru că nu se mai puteau face retroactiv acte pe numele lui Coldea, vacanţele fiind plătite în realitate de firma Asesoft…Deci, acum aflăm ce căuta Coldea la casa de vacanţă a lui Ghiţă de la Cheia, la două zile după dezvăluirile pe care le-am făcut şi acuzaţiile pe care i le-am adus, lui şi Codruţei Kovesi. A mers că să se pună de acord cum să se apere şi sigur să îi reproşeze că mi-a spus nişte lucruri, pe care eu le-am făcut publice apoi… De aceea a şi fost ultima discuţie privată între cei doi, aşa cum chiar fostul deputat a spus într-una din înregistrări; pentru că din acel moment nu a mai avut încredere în Ghiţă…'', a scris Udrea pe Facebook. 

Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt agenţi ai unui serviciu secret străin, care aparţine unui stat partener al României, susţine Sebastian Ghiţă în a opta înregistrare. Ghiţă îl acuză pe Coldea că a prezentat facturi false la SRI în legătură de vacanţele pe care le-au petrecut împreună.

"Acum doi ani, după ce Udrea l-a acuzat public de diferite întâmplări auzite în biroul domnului Băsescu, Coldea a fost chemat în comisia internă a SRI. M-a rugat să-l ajut să îi dau documente despre vacanţele petrecute cu mine. A mai fost audiat Coldea. L-am ajutat cu bani pentru vacanţe, nu am văzut ca pe ceva rău în asta, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten de-al meu pentru documentele necesare lui Coldea, să mă ajute cu facturi şi chitanţe de la agenţia de turism. Coldea s-a dus la comisie şi merge şi acum cu acele documente. Vestea proastă e că nu am putut să îi fac rost de documente de acum doi sau patru ani şi, din păcate, e uşor de dovedit din verificarea în contabilitate a firmelor, că documentele pe care le prezintă Coldea sunt false pentru că numerele de facturi nu au fost înregistrate la ministerul de Finanţe. I-am spus că nu se mai pot face toate cu doi, patru sau şase ani în urmă, a spus că se descurcă. Din păcate nu îi vor fi utile şi mai bine spune adevărul şi încearcă să ajute la aflarea lucrurilor", a mai spus Ghiţă.