Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, astăzi, că este constituţională legea care modifică ordonanţa privind salarizarea bugetarilor, după ce a admis sesizările formulate de PNL şi de Guvern, potrivit agerpres.ro.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, ulterior, că Guvernul este nevoit să ceară un control de constituţionalitate în cazul legii adoptate de Parlament. "Suntem nevoiţi să cerem un control de constituţionalitate a acestei legi care a fost adoptată şi vreau să fiu foarte clar: această solicitare de control de constituţionalitate vizează doar legea care modifică ordonanţa de urgenţă şi nu ordonanţa de urgenţă ca atare", preciza Cioloş pe 8 noiembrie.

Pe 9 noiembrie, şi grupul PNL din Camera Deputaţilor a sesizat Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea acestei legi.

"PNL nu poate ignora faptul că votul exprimat în plenul Camerei Deputaţilor nu a fost dat în conformitate cu prevederile regulamentare şi că încalcă jurisprudenţa constituţională", explica, la acea dată, liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu.

Ştirea este în curs de actualizare.